Pustiul refuzat de statul roman s-a razbunat cu o medalie de aur

david turturean

David Turturean, elev al Colegiului National Stefan cel Mare din Suceava a obtinut medalia de aur la Olimpiada Internationala de Astronomie din Sri Lanka. Adolescentul de 16 ani din Suceava a reusit sa castige concursul la care au participat 83 candidati din 22 tari, impartiti in doua categorii de varsta.

La sfarsitul lunii iulie, David Turturean reusise sa se califice la doua olimpiade internationale in China si Sri Lanka dar statul roman a refuzat sa-i ofere 3500 dolari pentru deplasarea in China, ce va avea loc in luna noiembrie. Cu toate acestea, cu sprijinul oamenilor de bine, a profesorilor si altor suceveni, elevul a strans 4000 euro.

„Mi s-a raspuns ca ei nu subventioneaza excursii. Am fost tratata ca si cum as cersi ceva. Din pacate aceasta este tara in care traim. As avea o intrebare pentru autoritatile locale, au avut un copil olimpic international. Stie cineva cat munceste un astfel de copil?! Mi-e greata de toata situatia creata. David va pleca in China, nici nu pot concepe altfel. Bunica sa i-a dat 200 dolari din pensia ei de CAP, rudele, vecinii , toti au sarit sa ne ajute, mai putin autoritatile, care mi-au jignit copilul”, declara in luna iulie mama lui David.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *