Purtatorul de Cuvant al Mitropoliei Basarabiei: „Unirea Basarabiei cu România se face prin biserică și ea este deja începută!”

Preotul Constantin Olariu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Basarabiei a spus intr-o emisiune ca unirea Basarabiei cu România se face prin biserică și ea este deja începută.

„Unirea Basarabiei cu România se face prin biserică și ea este deja începută. Biserica face toate eforturile ca această unire să fie la nivelul sufletelor, după care, dacă Dumnezeu va binevoi, unirea se va face și la nivel teritorial. Ne rugăm și nădăjduim la acest aspect, lucrăm pe frontul nostru, iar politicul trebuie să fie serios, constant în decizii și să fie luptător”, a spus preotul, potrivit Deschide.md.

La ultimul recensamant, Mitropolitul Petru i-a îndemnat pe oameni să se declare români.

Nu mai sunt vremurile în care trebuie să stăm ascunși, în care să ne fie frică și să simțim teroare. Vrem să fim europeni, să fim liberi. Dar cum putem să ne manifestăm această libertate, decât ieșind să spunem sus și tare: eu sunt român, eu sunt creștin ortodox, cred în Dumnezeu și în Hristos, vreau să îmi asum acest lucru”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Basarabiei. 

Acesta a mai mentionat ca sustinerea Romaniei este foarte importanta iar raul Prut sau situatia politica nu poate opri doua state infratite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *