PSD va avea candidat propriu la prezidentiale. Alianta cu ALDE este in pericol

dancila-32-610x300

Comitetul Executiv al PSD a hotarat ca social democratii sa aiba un candidat propriu la alegerile prezidentiale din aceasta toamna. Pe de alta parte, Varujan Vosganian sustine ca viitorul este in pericol daca PSD nu-l va sustine pe Calin Popescu Tariceanu. Pe de alta parte sunt sanse mari ca, ALDE si Pro Romania sa sustina acelasi candidat la alegeri.

Zi tensionata pe scena politica din Romania. In Comitetul Executiv al PSD a avut loc un schimb de replici intre Viorica Dancila si Gabriela Firea pe tema alegerilor prezidentiale. Social democratii sunt decisi sa desemneze un candidat propriu si sa negocieze sustinerea acestuia de catre ALDE si Pro Romania.

Pe de alta parte, cei de la ALDE ameninta ca vor parasi alianta de guvernamant daca PSD-ul nu-l va sustine pe Calin Popescu Tariceanu.

”Sondajele pe care le avem arată că singurul candidat bine poziționat și cu șanse reale să câștige e Tăriceanu. Dacă PSD ignoră rezultatul sondajelor și încalcă înțelegerile cu ALDE, va trebui să discutăm serios despre viitorul coaliției…În PSD văd că se fac multe nominalizări, unele anecdotice, altele bazate pe ambiții personale. PSD are toată libertatea să-și aleagă propriul candidat, mi-aș dori ca această libertate să aibă drept constrângere înțelegerea cu ALDE”, a spus Varujan Vosganian pe contul sau de Facebook.

In plus, consilierul lui Tariceanu a declarat ca ALDE va merge alaturi de Pro Romania la aceste alegeri, in cazul in care PSD va avea un candidat propriu.

Tot astazi, Carmen Dan si-a depus mandatul din functia de ministru de interne in timp ce Teodor Melescanu si-a pierdut sprijinul ALDE la Ministerul de Externe. In locul acestuia ar putea fi numita Ramona Manescu.