PSD Neamț solicită finanțare pentru podul prăbușit de la Luțca

pod lutca

Grupul de parlamentari PSD de Neamț au depus azi un amendament la bugetul național pentru alocarea banilor necesari eliberării albiei râului de resturile podului dărâmat de la Luțca și demararea lucrărilor pentru un pod nou. Bugetul ar urma sa fie alocat de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Podul a fost supus reabilitării prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și a suferit un accident tehnic în timpul execuției. La acest moment, elementele podului prăbușite obturează albia existând pericolul real de inundarea a zonelor învecinate la o eventuală viitură.  Până la această dată nu s-a obținut avizul de la organele de cercetare penală pentru eliberarea albiei.

In amendament s-a precizat faptul ca s-a întocmit un proiect tehnic în acest sens și s-au depus documentațiile necesare pentru obținerea avizelor de la Apele Romane și de la Mediu. După execuția lucrărilor de eliberare a albiei se va face o expertiză tehnică a elementelor din podul existent care pot fi păstrate urmată de întocmirea proiectului de refacere pe același amplasament.