PSD: “Măsurile anunţate de USR şi PNL în cazul venirii la guvernare arată clar intenţii care nu includ bunăstarea românilor!”

Sharing is caring!

USR a anunţat astăzi, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, eliminarea voucherelor de vacanţă, în cazul în care va ajunge la Guvernare.

Dezbaterile prilejuite de Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2019 privind stabilirea unor măsuri privind finanţarea investiţiilor în turism şi modificarea unor acte normative au scos la iveală încă un “punct” din programul de Guvernare al USR.
Prin vocea deputatului Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, care, luând cuvântul din partea partidului a spus că ”tichetele de vacanţă au omorât turismul românesc”, USR i-a anunţat practic pe români că va elimina voucherele de vacanţă în cazul în care ajung la guvernare.Pas cu pas, opoziţia nu face decât să-şi devoaleze intenţiile pe care le are în cazul în care ar ajunge la guvernare.
Fie că este vorba de tăieri de salarii şi concedieri în rândul bugetarilor sau de obligarea angajaţilor de a veni la muncă sâmbăta, sau de stoparea programelor StartUp Nation sau PNDL, măsurile anunţate de USR şi PNL în cazul venirii la guvernare arată clar intenţiile acestora, intenţii care nu includ în niciun fel bunăstarea românilor, ci doar un şir de măsuri de austeritate care ar arunca România cu zece ani înapoi, când guvernul de dreapta tăia salarii, pensii, indemnizaţii, concedia bugetari şi bloca dezvoltarea afacerilor mici şi mijlocii.
Cele mai recente date statistice arată că introducerea voucherelor de vacanţă a eliminat 60% din turismul „la negru”, dar şi că, în 2019, numărul beneficiarilor s-a dublat faţă de anul precedent. Este aşadar un proiect de succes, prin aplicarea căruia s-a înregistrat o creştere semnificativă pentru destinaţiile turistice interne.
Însă USR, alături de PNL, vrea anularea sprijinului oferit de Guvernul PSD industriei private din turism. Să nu uităm că sub guvernarea de dreapta, sectorul turistic românesc plătea cele mai mari taxe şi impozite din Europa, de exemplu TVA de 24%. Acum, sub Guvernarea PSD, investitorii din turism au cele mai mici taxe şi impozite raportate la cele din UE, inclusiv TVA de 5%.
shares