PSD: „Iașul va avea de suferit în 2023!”

WhatsApp Image 2022-12-16 at 11.20.08

Saptamana aceasta au avut loc mai multe sedinte le Guvern in care au fost discutate alocarile bugetare pentru anul viitor. Iasul a lipsit de la toate sedintele, spun reprezentantii Partidului Social Democrat pentru ca primarul Mihai Chirica impreuna cu Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean ar fi avut alte prioritati.

Maricel Popa, presedinte PSD Iasi: „Ei merg sa lupte cu dosare penale la DNA, la DIICOT, la Parchet si fac un apel public pentru a fi demisi. Sa isi dea demisia! Fac un apel public catre domnul Muraru sa isi retraga sprijinul politic presedintele PNL, formal sau informal. Totodata fac un apel public la ambasadorul Romaniei la Washington sa se implice, ca este iesean si sa rezolve aceasta problema„.

In timp ce in alte orase sunt realizate proiecte mari de investitii, la Iasi lucrurile merg foarte greu.

Bogdan Balaniscu, presedinte. Filiala Mun. PSD Iasi: „Fiecare descindere reprezinta o stire negativa care apare si reflecta ce se intampla in primaria condusa de domnia sa (s.r Mihai Chirica). Am spus ca este un primar campion la dosare penale. Din pacate pentru noi, pentru ieseni…alte orase gen Mioveni are Sala Polivalenta, are bazin semiolimpic, singurul spital orasenesc facut de la zero, parcare supraetajata si are 30.000 de locuitori. Saptamana trecuta s-a inaugurat Pitesti Arena o alta Sala Polivalenta foarte mare„.

Prezenta reprezentantilor municipiului si a judetului la sedinte ar fi fost extrem de necesara la alocarile bugetare pentru 2023.

Bogdan Cojocaru, Prefect jud. Iasi:Atat reprezentantul Camerei cat si primul ministru au avut discutii cu reprezentatii sindicatelor, patronatelor dar au avut discutii cu reprezentantii Consiliilor Judetene si marilor municipii. Din nefericire pentru noi, ca judet, in momentul in care se vorbea despre bugetul pe care il vor primi Consiiile Judetene, stiti si dumneavoastra, ca reprezentantii nostri la nivel local nu erau la Bucuresti, la aceste discutii, in asa fel incat, sa prindem in bugetul national investitii pentru a putea debloca activitatea pentru judetul sau municipiul nostru, stiti si dumneavoastra unde erau dumnealor marti sau miercuri, si singurii care au de suferit sunt locuitorii municipiului si judetului nostru”.

Saptamana aceasta au avut loc la Primaria Iasi descinderi si audieri in mai multe dosare penale in care sunt vizate proiecte imobiliare.