PSD Iași: Sute de mii de ieșeni discriminați de culoarea politică a primarilor

cristian_stanciu-psd-iasi

Liderul de grup al consilierilor județeni PSD din Consiliul Județean Iași, Cristian Stanciu, sancționează lipsa de responsabilitate a guvernului PNL în modul în care tratează ieșenii. Reacția survine ca urmare alocării a peste 876 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în Legea Bugetului de Stat pe 2020, unor unități sau subdiviziuni administrativ-teritoriale.

“Am constatat, din nou, că guvernul PNL are ochi doar pentru o parte a ieșenilor. Recenta alocare financiară din Fondul de rezervă al Guvernului a produs stupoare în rândul primarilor social democrați. Comunitățile lor au fost vitregite de liberalii aflați, acum, vremelnic, la putere. Nu este posibil să existe comune din județ conduse de primari PSD pentru care să nu se aloce nici măcar un leu iar comunitățile in fruntea cărora se afla primari PNL sa primească sume si de câteva zeci de ori mai mari. Cel mai nociv este că o corelare a sumelor distribuite cu rezultatele alegerilor parlamentare din comunitățile respective ne arata ca, cel mai probabil sumele au fost creionate în biroul lui Costel Alexe actualul Președinte al Consiliului Județean, care în loc să trateze în mod egal ieșenii creează un precedent periculos alocând banii în mod deosebit către comunele cu primari PNL“ a declarat Cristian Stanciu.

Acesta mai subliniază și faptul că, de la momentul preluării guvernării, din noiembrie 2019 și până acum, liberalii fac dovada unor alocări discreționare, fapt ce nu s-a petrecut in timpul guvernării PSD atunci când a existat un echilibru al alocărilor financiare.

Din păcate ceea ce se întâmpla acum nu este aleatoriu. Si alocarea financiară de la guvern, din septembrie, înainte de alegerile locale ne-a arătat același lucru: un afront adus comunităților ieșene cu primari PSD.

Astfel, toate aceste localități au primit fiecare suma de 250.000 lei, iar comunele liberale cel puțin de două ori mari mult. De exemplu, comuna Ciortești, condusă de un primar PNL a primit 975.000 lei, mai mult chiar decât municipiul Pașcani, a doua comunitate ca număr de locuitori din județ.

Daca o sa corelam aceasta situație cu perioada alegerilor locale lucrurile devin limpezi. De asemenea cei 10 primari PSD care au trecut la PNL chiar înaintea alegerilor locale, cântărind greu in rezultatul final, au fost recompensați copios de actuala guvernare PNL prin proiecte si sume alocate preferențial, pregătirea minuțioasă a acestei operațiuni fiind realizata la nivel local de
către PNL. Mă gândesc cu groază la ce va urma la Consiliul Județean cu fondurile care vor fi dirijate către ieșeni“, a mai punctat Cristian Stanciu.