PSD Iași susține guvernul condus de Viorica Dăncilă

foto_dancila

PSD Iași transmite un mesaj categoric de susținere conducerii centrale și 25 în urma ultimelor atacuri apărute în spațiul public chiar
din interiorul partidului, într-un moment în care România se află pe un trend economic și politic pozitiv. După ce foarte mulți au încercat să distrugă PSD din exterior, acum se încearcă destablizarea unității partidului chiar din interior.

Regretăm poziționarea actuală a domnului Victor Ponta și îi amintim faptul că ascensiunea sa administrativă și politică s-a datorat exclusiv PSD, partid care l-a propulsat la un moment dat în fruntea guvernului și în postura de candidat la funcția de președinte al României.

În ceea ce privește decizia domnului Nicolae Bănicioiu ales deputat pe listele PSD Iași și care a anunțat că părăsește corabia PSD se impun câteva clarificări. Nu ne face plăcere să o spunem, dar niciun moment nu a făcut cinste organizației de la Iași. Nu a participat la nicio ședință internă și nu a demarat sau susținut niciun proiect pentru județul Iași. Am încercat în permanență să rezolvăm intern aceste aspecte și am crezut în conectarea acestuia, la un moment dat, la proiectele Iașului, îndeosebi la cele care priveau sistemul de sănătate. Trebuie să o spunem acum, clar și răspicat, că domnul Bănicioiu a fost animat doar de dorința de a obține statul de parlamentar.

De altfel, a și apărut pe listele PSD Iași doar pentru că a fost și este prietenul lui Mihai Chirica, președintele de organizație de atunci și al lui Victor Ponta. PSD reprezintă, conform votului dat de români în 2016, cel mai puternic partid politic din România. Suntem convinși că niciunul dintre aceste atacuri nu va reuși să destabilizeze familia social-democrată și nici unitatea acesteia. Programul de guvernare al PSD trebuie dus la capăt, până în 2020.