PSD Iași se regrupează pentru turul II

Sharing is caring!

Accederea fostului premier Viorica Dăncilă în turul II al alegerilor prezidențiale din acest an a provocat o serie de controverse și de analize ale dinamicii electorale.

Foarte mulți s-au grăbit să anunțe „disoluția” Partidului Social Democrat chiar înainte de scrutinul din primul tur, însă realitatea votului a arătat că, de fapt, PSD a înregistrat o foarte ușoară revenire după alegerile europarlamentare.

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților, ieșeanul Silviu Macovei, face o analiză a rezultatelor acestei prime runde de alegeri prezidențiale. Acesta consideră că „voturile, care s-au împărțit în turul I între diferiți alți candidați, vor reveni către PSD, singura variantă care să asigure stabilitate pe viitor”, făcând referire în principal la candidatura lui Mircea Diaconu.

Evident, strategia PSD pentru turul II va fi una mai agresivă și mai centrată pe persoana actualului președinte, Klaus Iohannis. „De ce Iohannis nu a dat timp de 4 ani interviuri spontane presei? De ce a făcut doar conferințe de presă fără întrebări? De ce nu a vrut dezbateri? Vom vedea că de data aceasta, în turul II, Iohannis nu va putea să evite o dezbatere cu președintele PSD, Viorica Dăncilă și atunci românii vor vedea motivele reale pentru care Iohannis s-a ascuns și a evitat ieșirile publice în campanie” explică Silviu Macovei.

Pe plan local, din nou PSD pierde procentual atât în județ, cât și în municipiu supremația voturilor. Însă, la o analiză mai atentă, lucrurile par a sta ușor diferit.

Viceliderul PSD din Camera Deputaților, Silviu Macovei, afirmă că „la o primă vedere, rezultatele par a fi o pierdere pentru PSD, însă dacă ne uităm atent la numărul efectiv de voturi, avem o oarecare creștere față de europarlamentare. Pe mine, însă, nu mă miră acest rezultat. Oamenii au dorințe precise, specifice, iar dacă acestea nu sunt îndeplinite, alegătorii sancționează politicienii. La Iași este cazul autostrăzii A8 care are un viitor neclar și șoseaua de centură a municipiului. Însă, primul obiectiv de etapă, intrarea în turul II, a fost realizat. Acum strategia va fi una centrată pe convingerea oamenilor că Iohannis nu este presedintele potrivit pentru România.”

shares