PSD Iaşi: „Primăria nu sprijină proiectul şoselei de centură!”

psd iasi

Într-o conferință de presă susținută astăzi, Maricel Popa, președintele PSD Iași și Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au prezentat situația actuală a proiectului de construire a șoselei de centură a municipiului Iași.

Guvernul a alocat 46,397 de mii lei credite bugetare și 187,683 de mii lei credite de angajament pentru continuarea lucrărilor. Documentația este acum în verificarela Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), după validare urmând să fie lansată procedura de licitație pentru proiectarea tehnică și execuția lucrărilor. De asemenea, studiul de fezabilitate va fi revizuit tot în cadrul acestei proceduri.

Termenul estimat pentru începerea lucrărilor este a doua parte a anului 2019.

„De la bun început precizez faptul că mă interesează și ne interesează acest proiect. Așa cum mă preocup de orice proiect major al Iașului, chiar dacă este sau nu în curtea Consiliului Județean Iași. Șoseaua de centură a Iașului este pe lista investițiilor cu finanțare de la bugetul de stat. Sunt alocați 46,397 de mii lei credite bugetare și 187,683 de mii lei credite de angajament pentru continuarea lucrărilor.  Urmează să fie lansată procedura de licitație pentru proiectare și executie, iar în a doua parte a anului viitor să avem desemnat un constructor care să înceapa lucrările. Din păcate, Primăria Iași refuză să colaboreze și nu își asumă niciuna dintre obligațiile care îi revin” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași și al Consiliului Județean Iași.

Directorul DRDP Iași a punctat faptul că în perioada 2015-2017 proiectul a stagnat datorită faptului că Mihai Chirica, primarul Iașului și președintele PSD Iași la acea vreme nu a întreprins niciun demers la Guvernul României pentru deblocarea situației și alocarea de fonduri. Începând cu 2018, urmare a implicării actualului președinte al PSD Iasi, Maricel Popa, au fost alocați bani pentru continuarea lucrărilor.

„Primăria Iași nu sprijină în niciun fel continuarea proiectului șoselei de centură. DRDP Iaşi a întreprins toate măsurile necesare pentru predarea către Municipiul Iaşi a sectoarelor de drum în traversarea oraşului. Ştiţi foarte bine că primarul Iaşului refuză acest demers. Partea proastă este însă că Primăria Iaşi, pe bd. Poitiers și pe strada 3 Fântâni, a eliberat autorizaţii de construire pentru obiective economice a căror distanţe de amplasament faţă de axa străzii nu permit execuţia lucrările de reabilitare şi a sistemului de colectare şi evacuare a apelor pluviale de pe stradă. De asemenea, nu vom putea construi drumul pe 6 benzi, așa cum era inițial prevăzut. Mă întreb pe cine iubește Mihai Chirica mai mult – ieșenii sau un grup de dezvoltatori imobiliari și agenți economici? Îi mulțumesc președintelui Maricel Popa pentru implicare și pentru faptul că vom reuși să finalizăm acest obiectiv de investiții în următorii ani.” a declarat Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iași.