PSD Iasi: „PNL crește iar tariful de colectare a deșeurilor. Costel Alexe trebuie să explice scumpirile in lant!”

Ieșenii vor plăti mai mult pentru colectarea deșeurilor. După ce, în martie, Costel Alexe a forțat o majorare a serviciilor de salubritate cu 20%, astăzi a fost impusă o nouă creștere de 10% a acestor servicii.

Astfel, în mai puțin de patru luni, tarifele care vizează colectarea și procesarea deșeurilor au crescut de două ori. Prima creștere de 20% a fost pentru serviciile de sortare, compostare, transfer și tratare mecano-biologică a deșeurilor, iar acum, cea de 10%, pentru colectare separată și transport separat al deșeurilor reziduale din deșeurile municipale.

Extrem de grav:

1) Cele două hotărâri au fost luate fără o consultare prealabilă a primarilor din județ;

2) Atât în martie cât și acum, la ședințele convocate inițial, reprezentanții PSD au votat împotriva scumpirilor. Proiectele au căzut. Însă, imediat, la mare repezeală, Alexe a repetat ședințele și, cu aportul primarilor PNL, și-a impus punctul de vedere: a majorat tarifele.

Poate și mai îngrijorător: în niciuna dintre situații Alexe nu a prezentat motivele economice, calculul care a determinat aceste scumpiri. E unul real sau doar o altă scamatorie de-a sa prin care umple cu bani conturile firmelor apropiate?

După trei ani de stagnare și administrație ineficientă, conducerea penelistă a Consiliului Județean, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași (ADIS), împovărează populația și primăriile cu sume care, în final, ajung la firmele de casă ale liberalilor.

Poziția PSD a fost și este una clară. Nu este de acord cu nicio creștere de tarife, taxe sau impozite la nivelul populației.

„Într-o perioadă în care la nivel național PSD promovează proiecte și măsuri care vizează scăderea prețurilor la alimentele de bază, dar și la alte categorii de servicii și produse, PNL a venit la Iași cu o nouă creștere a taxelor locale la nivelul populației. Nu putem fi de acord cu astfel de decizii care vor afecta bugetele locale ale primăriilor, dar și buzunarele ieșenilor”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru, președinte interimar PSD Iași.

„Costel Alexe nu poate conduce județul Iași ca pe moșia familiei sale de la Sculeni. Scumpirile afectează bugetele a zeci de localități, deci banii publici atât de necesari în comunitățile în care trăiesc sute de mii de ieșeni. În loc să-i ajute pe oameni, Costel Alexe îi sărăcește!” a punctat și senatorul Maricel Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *