PSD Iasi: „Modernizarea Aeroportului Internațional Iași blocată în An Centenar!”

psd_iasi

Astăzi, în ultima ședință din acest an a plenului Consiliului Județean Iași, care ar fi trebuit să aibă și un caracter festiv, consilierii județeni ai PNL și PMP nu au votat pentru demararea procedurii în vederea concesionării unui teren destinat viitoarei zone Cargo a Aeroportului Internațional Iași.

Știm toți cât de importantă este o zonă Cargo pentru dezvoltarea și performanța unui aeroport. Nu poți să emiți pretenții în a aduce investitori și parteneri economici serioși, atât timp cât, în calitate de autoritate publică, nu le oferi facilități vitale pentru desfășurarea activității.

Nu înțelegem mobilizarea extremă a consilierilor opoziției care au făcut front comun și au blocat acest proiect.

”Comportamentul reprezentanților PNL și PMP a fost agresiv și total nejustificat. Nu înțeleg de ce aleșii cetățenilor se opun tocmai unor proiecte care sunt în beneficiul celor care le-au dat votul. Nu este pentru prima dată cand consilierii celor două partide se împotrivesc proiectelor de dezvoltare ale unor obiective din județ, doar pe criterii politice. Cei care astăzi nu și-au dat votul pentru modernizarea Aeroportului, sunt cei care până acum erau foarte vocali și pledau pentru dezvoltarea aerogării, acuzându-ne că nu ne îndreptăm suficient de mult atenția către această instituție. Mai mult, când ei au avut majoritatea în plenul Consiliului Județean și au avut nevoie de votul nostru pentru a trece proiecte de interes județean am susținut demersurile fără să ținem cont de culoarea politică. PSD a înțeles întotdeauna că proiectele Iașului au prioritate.”, a spus Maricel Popa, președintele PSD Iași și al Consiliului Județean.

În guvernarea locală precedentă, când în fruntea județului Iași a fost un liberal, consilierii județeni ai PSD, atunci în opoziție, au înțeles importanța necesității demarării unui proiect de modernizare al Aeroportului Iași și au votat, fără rezerve, toate inițiativele venite din partea executivului. Consensul politic de la acea vreme a făcut ca Iașul să beneficieze acum de un Aeroport modern. Este imperios necesar ca acesta să își continue, acum, procesul de dezvoltare, prin crearea unei zone Cargo, destinată transferului de mărfuri.

PSD Iași susține cu insistență continuarea acestor demersuri cărora nu ar trebui să li se dea conotații politice indiferent dacă propunerea vine din partea formațiunii politice aflată la conducere sau în opoziție. Gestul incalificabil și lipsit de orice urmă de respect pentru cetățeni condamnă Iașul la stagnare în ceea ce privește procesul de modernizare, atât de necesar și solicitat de ieșeni, al Aeroportului Internațional Iași.

Conform legii, hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor județeni.