PSD Iasi incurajeaza implicarea femeilor in politica

Femeile social democrate din judetul Iasi si-au dat intalnire pentru a discuta despre solidaritate si dezvoltarea proiectelor la nivel local cat si judetean. S-a pus accentul pe implicarea activa a acestora in politica. Invitatele speciale din cadrul evenimentului au fost Laura Albu, presedinte executiv al Centrului de mediere si securitate comunitara și Irina Sile, vicepresedintele Romanian Women’s Lobby.

În cadrul activitatii au participat toate reprezentantele care fac parte din Organizatia femeilor social democrate din judetul Iasi. Aici au avut ocazia de a discuta cu cele doua invitate speciale ale evenimentului, Laura Albu și Irina Sile, vicepresedinte Romanian Women’s Lobby.

Irina Sile – Vicepresedinte Romanian Women’s Lobby:

„As vrea sa va spun ca sunt foarte bucuroasa sa ma aflu aici si sa va felicit pe toate pentru dedicarea dumneavoastra. M-am mai intalnit cu femeile din PSD la Tiganasi unde domnul primar la filiala pe care a infiintat-o acolo a incurajat femeile să ne invite, sa facem un training, am avut doua sesiuni acolo in doua zile si sper ca astfel de initiative vor fi extinse, sperăm să găsim mult mai multe femei in consiliile locale, nu doar 3 pentru ca noi crede in 50/50.”

Femeile social democrate au pus accentul pe importanta prezentei feminine in scena politica.

Genoveva Farcaș – Coordonator OFSD:

„Organizatia femeilor social democrate este intradevar una considerabila, nu doar numeric ci si prin forta pe care doamnele din comunitatea noastra o au in comunitatile din care fac parte. Vorbim astazi despre solidaritatea femeilor. Una care trebuie sa uneasca, să adune energiile din comunitatile din care fac parte colegele noastre, tocmai pentru ca rolul femeii in societatea noastra, in secolul 21 trebuie să crească.”

De la eveniment nu au lipsit reprezentantii Partidului Social Democrat al care le-au oferit femeilor trandafiri si sustinere pentru planurile viitoare.

Bogdan Cojocaru – Presedinte PSD Iasi:

„Sper ca in anul 2024 fiind si un an electoral, doamnele social democrate sa fie in cat mai multe echipe la nivelul comunelor, la nivelul orașelor, la nivelul municipiilor si bineinteles la nivelul judetului nostru. Pentru ca avem nevoie de determinarea dumnealor, de implicarea dumnealor si de mintea limpede pe care o au de fiecare data cand apelam pentru a obtine un sfat.”

Bogdan Crucianu – președinte TSD Iași

„Evenimentul desfășurat astazi la initiativa Organizatiei Femeilor Social Democrate din judetul Iasi este este unul laudabil in opinia mea dat fiind ca discuta despre solidaritatea domanelor, doamne pe care cu totii le aprciem, le stimăm și ne bucuram ca sunt prezente in viata noastra si mai ales ca ne aflam in luna martie, in luna dedicata doamnelor. Si cu aceasta ocazie as dori sa le urez un sincer „La multi ani!”.

O statistica prezentata anul trecut de catre Partidul Social Democrat arata ca sunt foarte putine femei pe scena politica. Din 330 deputați, doar 61 sunt femei iar cei 136 de senatori, doar 25 le reprezinta pe femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *