PSD Iași: Iașul a intrat oficial pe mâna PNL și USR!

Consiliul-Local-Iasi

Primarul liberal Mihai Chirica și-a completat astăzi echipa de la conducerea Primăriei cu doi viceprimari, un liberal și un ales local de pe listele USR-PLUS.

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: „Este foarte clar că s-a format o alianță în Consiliul Local, că PNL și USR-PLUS, printr-un consilier ales în urmă cu doar câteva luni pe listele USR-PLUS, sunt responsabili atât la nivel local, cât și la nivel național de ceea ce se întâmplă cu proiectele ieșenilor. Am văzut că disputele și orgoliilor locale, alături de lipsa proiectelor concrete de anvergură ale administrațiilor liberale și problemele penale ale liderilor liberali, au condus la eliminarea Iașului de pe lista finanțărilor importante prin PNRR. Iașul nu are nici alte proiecte majore finanțate de la nivel central, cu toate că județul și municipiul au la conducere doar oameni din partidele aflate la guvernare la nivel național. Noi vom lupta în continuare pentru ca Iașul să fie acolo unde îi este locul, de principal județ al țării cu o populație de peste un milion de locuitori”.


Aleșii locali ai PSD nu au participat la votul pentru cei doi viceprimari și au dat astfel un semnal clar că Iașul nu trebuie guvernat prin înțelegeri personale.

Bogdan Balanișcu, liderul grupului consilierilor municipali: „Ieșenii nu au câștigat nimic astăzi. Au câștigat din nou jocurile de culise, înțelegerile pe sub mână și interesele personale. Din păcate, PNL a demonstrat din nou că este un partid care ignoră regulile democratice, că transparența, respectul și colaborarea onestă sunt doar sloganuri de campanie electorală. Proiectele Iașului rămân, la fel, doar la nivel de declarații politice și, într-un caz fericit, ajung la nivel de machete. Aleșii locali ai PSD vor rămâne, ca și până acum, în Opoziție și vor susține în continuare că ieșenii trebuie să fie puși pe primul loc, că inclusiv la nivelul Iașului se poate duce o politică onestă, transparentă, corectă și în interesul oamenilor”.