PSD Iași: Costel Alexe și PNL Iași implicați, din nou, într-un scandal răsunător. Siguranța națională nu se joacă la ruleta politică!

Maricel_Popa

Conducerea PSD Iași privește cu maximă îngrijorare asupra dezvăluirilor făcute în spațiul public de un cotidian local. Din relatările efectuate reiese foarte clar faptul că o instituție care veghează la siguranța națională a românilor la granița de est a Uniunii Europene a fost supusă unui adevărat asediu politic pentru numirea în funcții de conducere a unor oameni care nu au făcut dovada competenței și
profesionalismului.

PSD Iași constată că aceste evenimente sunt generate, din nou, cu largul concurs al actualului președinte al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, personaj care este deja inculpat în două dosare anchetate de procurorii DNA fiind acuzat de luare de mită, instigare la delapidare și abuz în serviciu.

„Din păcate, unii oameni nu înțeleg că sunt instituții ale statului care nu trebuie politizate. Un astfel de exemplu este și Poliția de Frontieră. Mai ales la Iași, unde vorbim despre granița de est a Uniunii Europene în contextul în care siguranța românilor, în special, dar și a europenilor este mai presus de orice. Nu este posibil ca în funcții cheie să apară tot felul de politruci incompetenți și nepricepuți, personaje conflictuale, puși în acele poziții doar pentru a asigura spatele și confortul unor vremelnici oameni politici locali.

Trag un semnal de alarmă și rog toți politicienii să se abțină de la practici neprincipiale. Aceste comportamente arată foarte clar că cei care au contribuit la astfel de numiri sunt oameni care nu au ce căuta în funcții publice. Nu poți să ai încredere într-un personaj care, de când a fost numit sau ales în funcții de conducere, și-a urmărit doar interesul personal sau al camarilei de partid. Nimic pentru ieșeni, nimic pentru județul Iași.

În perspectivă, este foarte important ca toți să contribuim la eliminarea unor astfel de obiceiuri. Ieșenii trebuie să le arate ușa, adică să-i concedieze din serviciul public, pe cei care încă mai cred că pot controla instituțiile statului și pot să facă numiri după bunul plac, nerespectând meritocrația și competența.” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.