PSD Iasi: „Consilierii judeţeni liberali au refuzat pentru a treia oară micuţii campioni din comuna Ruginoasa!”

psd_iasi

În cadrul ședinței plenului Consiliului Județean de astăzi, consilierii județeni ai PNL au refuzat pentru a treia oară proiectul de trecere în administrare al unui teren din patrimoniul comunei Ruginoasa în patrimoniul Consiliului Judeţean Iaşi pentru modernizarea bazei sportive existente. Alături de liberali s-au poziţionat împotrivă şi consilierii judeţeni ai PMP.

De această dată, contrar prevederilor Regulamentului intern adoptat în unanimitate la începutul mandatului, consilierii judeţeni ai opoziţiei nici măcar nu s-au poziţionat în ceea ce priveşte votul exprimat.

Legea prevede faptul că, atât timp cât sunt prezenţi în sală şi nu au interese personale în ceea ce priveşte adoptarea unui proiect de hotărâre, consilierii judeţeni sunt obligaţi să îşi exprime votul: pro, contra sau abţinere.

„Au fost 10-15 minute hilare în sală. De faţă cu toţi aceşti copii care aşteptau ca proiectul de modernizare al bazei lor sportive să primească undă verde din partea deliberativului, consilierii judeţeni liberali nici măcar nu au avut bărbăţia de a se poziţiona. Efectiv, toată lumea aştepta să se voteze proiectul, însă aceştia au pus capul în pământ şi nu au votat în niciun fel. Este ruşinos şi lipsit de orice scrupule un astfel de comportament.

Ba mai mult, au îndrăznit public să ameninţe că aceşti copii ar trebui să părăsească sala de şedinţe înainte de a se discuta despre proiectul care îi vizează. Sunt complet dezamăgit de spectacolul de prost gust pe care l-au oferit astăzi liberalii ieşeni.

Din păcate, aşa înţeleg domniile lor să susţină sportul ieşean şi proiectele de investiţii pe care executivul le propune.” a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

La începutul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean şi deputatul PSD, Camelia Gavrilă au premiat copiii de la AS Unirea Ruginoasa pentru rezultatele pozitive şi performanţele sportive obţinute în ultimii 5 ani. Micuţii campioni au câştigat în ultimii cinci ani toate competiţiile judeţene, regionale şi naţionale destinate grupei lor vârstă.

În discursul susţinut în sală, deputatul social-democrat ieşean Camelia Gavrilă a precizat importanţa suţinerii unui astfel de proiect în contextul excelenţei sportive şi educaţionale.

“Există o vocaţie pentru performanţă şi excelenţă a şcolii ieşene. Trebuie să valorificăm potenţialul maxim al acestor copii. În anii de şcoală primară şi de gimnaziu se formează aceste pasiuni şi vocaţii, care antrenate la timp pot genera evoluţii şi performanţe apreciabile. Vă invit să reflectaţi asupra acestor consideraţii dincolo de patima politică, de lucrurile care ne despart, asupra faptului că educaţia nu are culoare politică, iar acest demers de la Ruginoasa poate fi replicat şi pentru alte comunităţi.” a punctat Camelia Gavrilă.

Menţionăm faptul că, fiind vorba despre preluarea unei suprafețe de teren, deci a unui proiect care vizează administrarea patrimoniului local, era necesar pentru adoptare votul pozitiv a două treimi dintre consilierii județeni în funcție.

Reamintim şi faptul că în şedinţa din 29 octombrie 2018 au fost respinse două proiecte de patrimoniu pentru construcţia de căsuţe de tip familial destinate copiiilor instituţionalizaţi. Din această cauză a fost întârziată documentaţia şi a fost pus în pericol un proiect european în valoare de 500.000 euro în zona Paşcani.