PSD Iasi: “Consilierii județeni ai PNL blochează proiectele de dezvoltare ale județului și politizează sportul local!”

Sharing is caring!

În cadrul ședinței plenului Consiliului Județean de astăzi, consilierii județeni ai PNL au demonstrat,încă o dată, că susțin sportul și modernizarea infrastructurii sportive doar în funcție de interesele politice.

Consilierii județeni au votat, în unanimitate, preluarea în proprietatea Județului Iași și administrarea Consiliului Județean a unui teren situat în comuna Miroslava în vederea construirii unei Săli Polivalente moderne, cu o capacitate de 15.000 locuri. Proiectul de construire va fi depus pentru finanțare, în cel mai scurt timp, la Compania Națională de Investiții (CNI). Menționăm faptul căadministrarea comunei Miroslava este realizată de un executiv și un deliberativ majoritar liberal.

Totodată, consilierii județeni ai opozițieis-au poziționat împotriva preluării în administrarea Consiliului Județean a unei suprafețe de teren din domeniul public al comunei Ruginoasa în vederea modernizării bazei sportive. Este a doua oară când liberalii ieșeni votează împotriva acestui proiect care prevede practic îmbunătățirea condițiilor pentru copiii și tinerii din comuna Ruginoasa, dar și din comunitățile învecinate, care practică sportul și în mod deosebit fotbalul.Comunitatea din Ruginoasa este administrată de un social-democrat.

„Acum îmi este foarte clar modul în care înțeleg liberalii să susțină sportul local. Pentru mine și colegii mei nu contează în ce comunități demarăm proiecte. Pentru liberali se pare că acest lucru primează. Atunci când vrei să blochezi un proiect soliciți înființarea unei comisii de specialitate care să analizeze oportunitatea sau acuzi lipsa unei planificări prealabile. Exact cum a procedat opoziția. Pentru a doua oară, președintele liberalilor ieșeni a fost prezent la ședință și culmea, pentru a doua oară acest proiect nu este votat de consilierii județeni ai PNL. Vom continua să facem politica oamenilor din județ și nu o politicămăruntăde partid. Sunt atâtea lucruri de pus la punct în Iași încât nimeni nu ar trebui să aibă timp pentru refuzuri în ceea ce privește proiectele de dezvoltare și modernizare ale județului.” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Reamintim faptul că, fiind vorba despre preluarea unei suprafețe de teren, deci a unui proiect care vizeazăadministrarea patrimoniului local, era necesar pentru adoptare votulpozitiv a două treimi dintre consilierii județeni în funcție.

shares