PSD: Costel Alexe condamnă județul la subdezvoltare. S-a votat cu aroganță un buget al stagnării!

foto Cristi Stanciu

Bugetul Consiliului Județean a fost aprobat astăzi într-o formulă agreată doar de alianța politică locală formată din PNL și PMP și pentru al doilea an consecutiv bugetul de investiții al Consiliului Județean Iași este în scădere față de anul 2020, anunță PSD.

Consilierii județeni social-democrați nu au participat la votul pentru adoptarea bugetului.

Comparativ, în 2020, administrația social-democrată a alocat 512 milioane de lei pentru investiții în domeniile de activitate prioritare pentru județul Iași, în vreme ce, în acest an, liberalii au propus doar 271 milioane de lei, aproximativ jumătate.

„Împreună cu toți colegii mei consilieri județeni am decis să nu participăm la adoptarea bugetului. Din păcate, pentru al doilea an consecutiv s-a votat un buget pur politic și nu unul administrativ. Actualul președinte al Consiliului Județean aplică se pare politica racului, un pas înainte și doi înapoi, în ceea ce privește investițiile și condamnă județul la subdezvoltare. După ce administrația social-democrată a votat în 2020 un buget record pentru investiții, 512 milioane de lei, în acest an, liberalii au votat pentru investiții numai 271 milioane de lei, adică aproximativ jumătate față de acum doi ani. Nici anul trecut lucrurile nu au excelat, investițiile nefiind o prioritate pentru administrația liberală, bugetul fiind cu 100 milioane de lei mai mic comparativ cu 2020” a declarat Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor județeni din Consiliul Județean Iași.

Consilierii județeni social-democrați au propus o serie de amendamente la formula de buget, printre care, cel mai important, vizează reabilitarea clădirii Filarmonicii Moldova din Iași, însă s-au lovit de refuzul actualului președinte al Consiliului Județean.

„Deși am propus o serie de amendamente pertinente și prioritare pentru județ ne-am lovit de refuzul imediat al actualului președinte al Consiliului Județean. Consider că Filarmonica Moldova Iași nu trebuia să lipsească din secțiunea de dezvoltare pentru acest an, mai ales că excedentul Consiliului Județean permitea o astfel de investiție, iar proiectul lăsat de noi este unul matur, fiind demarat încă de acum 3 ani” a mai punctat liderul de grup al social-democraților ieșeni.