PS Iosif Păuleţ: „Pacea mea o dau vouă!”

Este Saptamana Sfanta la credinciosii romano-catolici, iar sambata noapte va fi celebrata Invierea Domnului. Ca in fiecare an, Preasfintitul Iosif Paulet, episcopul de Iasi a transmis cateva ganduri pline de pace, credinta si iubire fata de toti semenii.

În mijlocul tuturor încercărilor şi al suferinţelor noastre, Cristos cel înviat vine la noi pentru a ne încuraja şi a ne transmite pacea sa.

PS Iosif Păuleţ, episcop de Iasi:

„Darul pacii pe care Cristos l-a revarsat asupra ucenicilor dupa Invierea Sa din morti sa incalzeasca inimile noastre pentru ca tristetea, neincrederea si rautatea sa faca loc bucuriei, sperantei si iubirii”.

PS Iosif Păuleţ: „Pacea mea o dau vouă!”

Invierea Lui Isus este un moment de bucurie pentru toti credinciosii romano-catolici din toata lumea, dar si de reflexie a tuturor celor ce se intampla in momentul de fata.

PS Iosif Păuleţ, episcop de Iasi:

„Domnul este viu si nu ne abandoneaza niciodata. Ascultând zilele acestea diferitele episoade relatate de evanghelii, ne impresionează transformarea extraordinară pe care învierea lui Isus a produs-o în cei care l-au cunoscut. Să ne gândim la apostoli, care stăteau împreună cu uşile încuiate, de frica iudeilor; sau la cei doi ucenici care se îndreptau trişti spre Emaus, pentru că îşi pierduseră orice speranţă; sau la femeile care, la primele licăriri de lumină, se îndreptau spre mormântul lui Isus, cu inimile sfâşiate de durere.

Pentru toţi aceştia învierea lui Isus a reprezentat un moment decisiv, care le-a schimbat în întregime viaţa. După tăcerea din Sâmbăta Sfântă, Isus revine în mijlocul ucenicilor săi şi al celor care îi simţeau lipsa şi le aduce pacea sa, menită să alunge frica şi să reaprindă speranţa în inimile lor. Ne ingrijoreaza situatia din Ucraina, tara noastra vecina, din Fasia Gaza si din alte parti ale lumii unde continua sa se auda zgmotul armelor si strigatul de ajutor al oamenilor”.

In Sâmbăta Sfântă, la ora 22:00 va incepe Liturghia Învierii Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *