Protocol pentru invatamantul dual la Iasi

foto_farcas

Noutăţi în educaţia ieşeană

La Camera de Comert si Industrie Iasi a fost semnat, astazi, un protocol de colaborare in vederea promovarii invatamantului dual in scopul  sprijinirii acestei forme de educatie.

Pentru urmatorul an scolar, Inspectoratul Scolar propune 134 de locuri la cinci colegii si licee tehnologice din Iasi.

„In acest an scolar 2018-2019 am avut primele clase care au functionat in invatamant dual, respective 64 de locuri. Pentru anul scolar care urmeaza am multiplicat semnificativ numarul de locuri, ajungand inspre 134 de locuri disponibile pentru absolventii de clasa a VIII-a care opteaza pentru aceasta forma de profesionalizare.”, a declarat Prof.univ.dr Genoveva Frascas, inspector general.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Formare Profesionala, Ion Gabriel Bratu, a afirmat ca, pana la inceputul lunii septembrie, vor fi semnate 8 protocoale in teritoriu pentru a sprijini invatamantul dual.

„Am inceput la nivelul regiunilor de dezvoltare cu cele mai reprezentative Camere de Comert, Industrie si Agricultura sa incheiem aceste protocoale. Este al V-lea carea se semneaza. S-au semnat la Arges, Constanta, Timis si Mures, astazi aici la Iasi, vor urma pana la sfarsitul lunii, Mehedintiul, Brasovul si Bistrita, astfel incat pana in toamna sa reusim sa infiintam birourile regionale in parteneriat cu Camerele de Comert, interfata cea mai buna cu mediul economic, cu mediul de business.”, a completat Prof.univ.dr Genoveva Frascas.