Proteste USLIP în fața Prefecturii Iași

gethumbnew

Sindicaliştii din învăţământul preuniversitar au început protestele la Iași. Astăzi, membrii USLIP au pichetat sediul Prefecturii. Principalele revendicari ale sindicalistilor sunt legate de salariile foarte mici și condițiile de muncă ce implică stres.

Reprezentanții de la USLIP anunță manifestări și în capitală, Iașul fiind primul oraș în care au început protestele. Un alt motiv al protestelor vizeaza legea cadru 153 din 2017 în care salariile infirmierilor sau şoferilor din primării sunt mult mai mari decât cele ale profesorilor.

Laviniu Lăcustă – Președinte USLIP Iași:

„Nu este un protest pentru o singură categorie, nu va fi un protest doar pentru auxiliarul didactic sau managerii de unități. Este un protest pentru absolut toate categoriile deoarece așa cum se știe, în acest moment cam toți salariații și toți angajații din învățămantul preuniversitar romanesc sunt puternic dezavantajați de nivelul salariilor.

Iașiul este primul județ care deschide acest carusel al protestelor din luna martie. Vor urma și alte județe la nivel național, iar ulterior, în luna aprilie, foarte probabil dacă lucrurile vor rămane ca pană acum, vom participa la un mare protest sau un mare marș în București.

Este un protest legitim, care este cauzat de situația precară a salariilor și a veniturilor din învățămantul preuniversitar”.

În cazul în care solicitările nu vor fi rezolvate, sindicaliştii vor continua protestele în faţa Prefecturii.

Laviniu Lăcustă – Președinte USLIP Iași:

„Obiectivele nu sunt un moft. Ele țin de situația actuală și de contextul socio-economic pe care îl traversăm și în care din păcate foarte mulți dintre angajații din învățămant au ajuns într-o situație destul de dificilă”.

Sindicalistii ameninţă cu declanşarea unei greve generale la sfarșitul lunii mai.