Proteste la Valea Lupului: Vrem pasarele pentru siguranță!

protest1

Ieri, cetatenii din Valea Lupului s-au organizat pe retelele de socializare si au iesit din nou in strada, cerand măsuri sporite de siguranță pentru pietoni la traversarea Drumului National 28. Timp de aproape două ore, traficul rutier la ieșirea din Iași a fost paralizat pe fondul protestelor inițiate de zeci de locuitori ai comunei Valea Lupului.

Peste 50 de locuitori ai comunei Valea Lupului au protestat ieri dupa-amiaza față de măsurile de siguranță cu deficiente în cazul celor care traversează șoseaua de la ieșirea din Iași spre Lețcani. La manifestatia care a fost anuntata on-line,  oamenii s-au declarat nemulțumiți ca in zona mor anual multi oameni care vor doar sa traverseze soseaua. Ei vor ca in zona sa se construiasca o pasarela pietonala sau macar sa se instaleze semafoare. Nu mai departe de acum cateva zile o adolescenta a fost accidentata pe trecerea de pietoni iar acum este imobilizata la pat.

Oamenii vor ca autoritatile sa nu mai paseze problema de la unii la altii si sa se gaseasca rapid solutii pentru zona mortii. Ei se tem cel mai mult pentru siguranta copiilor care traverseaza soseaua aglomerata in fiecare zi spre si dinspre scoala.

Astazi, la Prefectura Iași, reprezentantii protestatarilor au ajuns la masa discutiilor  impreuna cu primarul din Valea Lupului si cu autoritatile iesene. Urmeaza ca doua treceri de pietoni sa fie semaforizate si inca una sa fie modernizata. In plus, au fost puse in discutie si alte cateva masuri de crestere a sigurantei in zona, cum ar fi un sens giratoriu in fata la Antibiotice.

Deocamdata, totul ramane la faza promisiunilor pentru ca Primaria Iasi inca nu a preluat drumul national 28.

Oamenii consideră, însă, că soluțiile optime în acest caz ar fi amenajarea unor pasarele sau a unor semafoare independente acționate de către pietoni.