Proteste la Berlin si Londra impotriva livrarii de arme pentru Ucrain

Screenshot_20230226-135031_Chrome

Un protest la Berlin împotriva trimiterii de arme în Ucraina a atras ieri 10.000 de oameni a relatat Reuters.

„Revolta pentru pace” a avut loc în jurul Porții Brandenburg din centrul Berlinului, la o zi după aniversarea unui an de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Evenimentul a fost organizat parțial de politicianul Sahra Wagenknecht, membru al partidului de stânga Die Linke din Germania.

Semnele de la protest purtau declarații precum „Negociați, nu escaladați” și „Nu războiul nostru”. Pe site-ul demonstrației era notat: „Fă apel la cancelarul german să oprească escaladarea livrărilor de arme. Acum!… Pentru că fiecare zi pierdută costă cu până la 1.000 de vieți în plus – și ne aduce mai aproape de un al treilea război mondial.”

Poliția a desfășurat 1.400 de ofițeri pentru a menține ordinea și a impune interzicerea uniformelor militare, a steagurilor rusești și sovietice, a cântecelor militare rusești și a simbolurilor de dreapta. 

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că protestul a fost pașnic și că nu există niciun semn de prezență a unor grupuri de dreapta.

Ministrul german de Finanțe Christian Lindner a reacționat la demonstrație pe Twitter: „Cine nu sprijină Ucraina este de partea greșită a istoriei”.

Tot 10.000 persoane au demonstrat si la Londra impotriva livrarii de arme pentru Ucraina.

De asemenea, mii de persoane au marsaluit in Bruxelles si la Paris impotriva razboiului din Ucraina.