Proteste inaintea Forumului Economic Mondial din Elvetia

forumul-economic-mondial

Zeci de protestatari anticapitalisti s-au ciocnit vineri cu politia la Zurich, inaintea reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial din statiunea alpina Davos.

Demonstrația neautorizată „Smash WEF” este un eveniment obișnuit în centrul financiar al Elveției înainte ca elita politică și de afaceri din lume să se adune la aproximativ 120 km distanță.

Poliția a folosit spray cu piper pentru a întrerupe marșul prin cartierul central. „Forumul Economic Mondial și Elveția încearcă să ofere celor mai puternici oameni ai lumii un cadru liniștit unde pot face schimb de opinii”, a postat un grup pe site-ul său web, cerând oamenilor să participe la marș.

„Este necesar să perturbăm liniștea și să acționăm împotriva funcționării sistemului capitalist”, se mai aminteste in anunt.

Forumul Economic Mondial se organizeaza la Davos incepand din anul 1971. In cadrul summitului, liderii din lumea afacerilor, guvernele și organizațiile neguvernamentale discuta despre economia globală și alte probleme care s-au deteriorat din cauza pandemiei.