Proteste in Germania din cauza deciziilor eronate ale Guvernului. Nemtii se plang ca-si fac cumparaturile in Polonia

Screenshot_20221009-162704_Chrome

Oamenii au protestat la Berlin din cauza creșterii drastice a costului vieții. La protest au participat aproape zece mii de oameni. Unii au spus că se duc de ceva vreme în Polonia să facă cumpărături, pentru că totul acolo costă mai putin decât în ​​Germania. 

Potrivit protestatarilor, gospodăriile și municipalitățile se află într-o situație din ce în ce mai dificilă din cauza deciziilor eronate ale guvernului.

Manifestanții s-au adunat în fața clădirii Reichstag-ului din Berlin și apoi au mărșăluit prin centrul orașului. Acestia s-au plans ca actuala clasa de mijloc este tot mai săracă. De asemenea, oamenii sustin ca sunt forțați să înghețe în casele lor.

„Prețurile au sărit de trei sau patru ori mai mari decât erau. Costul vieții, combustibilul, totul a devenit mult mai scump. De aceea protestăm împotriva guvernului”, a spus un manifestant.

Manifestaţia, estimată de poliţie la aproximativ 8-10 mii de persoane, a fost organizată de opoziţia AfD. Ei au criticat guvernul federal pentru ceea ce consideră că sunt politici care nu servesc interesele cetățenilor. Ei au mai spus că interesele germane sunt pe primul loc, nu războiul economic – referindu-se la embargoul asupra gazelor rusești.

„Nu renunțăm la Nord Stream doar pentru că nu este dezirabil din punct de vedere politic. Mai mult, cerem: repararea, deschiderea și securitatea Nord Stream 1 și 2”, a declarat Tino Chrupalla, liderul grupului parlamentar al AfD.

„S-a scumpit și electricitatea. Nu avem gaz, încălzim cu petrol, dar a crescut și prețul. Înainte, am fost întotdeauna foarte atent la modul de a gestiona banii, dar am fost capabil să-i gestionez. Acum situația provoacă nopți nedormite. Trebuie să cerem ajutor constant”, s-a plâns un berlinez.

Iluminatul public a fost deja oprit în mai multe orașe mari din Germania și, de asemenea, s-a sugerat că autoritățile locale nici măcar nu vor finanța iluminatul decorativ al piețelor de Crăciun