Proteste astăzi în Piața Unirii, la 4 ani de la intervenția brutală a Jandarmeriei în regimul Dragnea

20190810210119_IMG_3794-01-01-e1565461451540-640x400

Un protest de 10 august este organizat miercuri, la 4 ani de la intervenția brutală a Jandarmeriei în regimul Dragnea. La 10 august 2018, când Ministerul de Interne era condus de Carmen Dan, Diaspora a protestat masiv în Piața Victoriei.

Asociația Platforma Reset are în plan organizarea unui protest astăzi la Iași, în Piața Unirii, la patru ani de la violențele din 2018 din Capitală. Protestul a fost autorizat printr-o dispoziție semnată de primarul Mihai Chirica.
 
„Se aproba solicitarea depusă de Asociația Platforma Reset referitoare la organizarea unui protest în data de 10 august 2022, în intervalul orar 18.00 – 21.00, pe spațiul public din Piața Unirii”, se arată în dispoziție.

”Au trecut 4 ani de când manifestatia pasnica din 10 august 2018 – Piata Victoriei a fost spulberata cu violenta de catre autoritatile statului, cu ajutorul Jandarmeriei Române, încalcând drepturile cetatenilor care îsi manifestau în strada nemultumirea cu privire la modificarile legislative din domeniul Justitiei.
Diasporenii veniti sa protesteze în tara au fost tratati de catre statul român cu gaze, bastoane, calomnii si manipularile de la televizor.
Sebastian Cucos, Catalin Sindile, Laurentiu Cazan, sefii Jandarmeriei care au executat represaliile, cât si colonelul Paraschiv – “dirijorul”- nu au fost pedepsiti pentru violentele pe care le-au savârsit în strada.
Lui Carmen Dan, ministrul de Interne de pe atunci, nu i-a fost atribuita nicio pedeapsa pentru folosirea Jandarmeriei ca arma în razboiul pe care îl purta puterea cu protestatarii. Legatura cu Liviu Dragnea nici macar nu a fost stabilita de catre anchetatori.

Procurorul Doru Stoica, cel care a clasat dosarul, a restituit telefoanele partilor implicate fara sa faca o perchezitie informatica. Efectul actiunii sale poate duce la neclaritatea probelor ramase si la solutionarea cazului superficial, fara ca vinovatii sa fie pedepsiti în conformitate cu actele lor.
Giorgiana Hosu, fosta sefa DIICOT, cea care a instrumentat cu rea vointa dosarul 10august, astfel încât acesta a fost clasat, s-a pensionat la vârsta de 49 de ani.
Dosarul 10august a fost redeschis, iar tergiversarea lui a dus la anularea si distrugerea unor probe care nu mai pot fi recuperate. Acesta s-a întors la procurorii militari unde istoria ne-a învatat ca ajung sa zaca dosare istorice chiar si decenii întregi (Ex: Mineriade, Revolutie).
Iesim în strada sa cerem pedepsirea vinovatilor pentru represaliile din 10 august 2018, printr-o ancheta corecta, reala, în spiritul si litera legii si care sa aiba o durata rezonabila de timp!
VREM DREPTATE PENTRU 10 AUGUST!
HAI SI TU!”, se arată într-o postare pe Facebook.

De asemenea, mai multe ONG-uri vor protesta astăzi în orașele din țară.