Proteste anti israeliene in mai multe tari din lume

Proteste anti-israeliene au avut loc astăzi în întreaga lume, într-o „zi de jihad”, după ce fostul lider al Hamas, Khaled Meshaal, a cerut ca mii de musulmani să iasă în stradă pentru a demonstra în contextul conflictului actual, a anuntat Daily Mail.

Demonstrațiile au fost organizate după rugăciunile de vineri în comunitățile musulmane din întreaga lume – inclusiv în Irak, Japonia, Bangladesh și Sri Lanka – condamnând atacurile Israelului asupra Gazei și arătându-și sprijinul pentru palestinieni în urma atacului surpriză mortal lansat de teroriștii Hamas în sudul Israelului.

Zeci de mii de demonstranți s-au adunat vineri în Piața Tahrir din centrul Bagdadului, iar proteste similare sunt așteptate în Siria și în alte țări arabe după rugăciunile de după-amiază.

În timpul unora dintre proteste – cum ar fi cele din Iran, Bangladesh și Malaezia – demonstranții furioși au ars steaguri israeliene și americane, a precizat Daily Mail.

Alte mii de persoane s-au adunat vineri în capitala iordaniană Amman pentru o demonstrație de susținere a palestinienilor, mulți dintre ei purtând bannere pe care scria: ‘Marșul victoriei va continua, solidaritate cu Palestina’ și ‘Rămâneți alături de Palestina, Palestina eliberată’.

Protestele de amploare au loc după ce fostul lider al Hamas, Khaled Meshaal, a cerut ca mii de oameni să iasă astăzi în stradă.

‘[Trebuie] să ne îndreptăm vineri spre piețele și străzile din lumea arabă și islamică’, a declarat ieri Meshaal, care în prezent conduce biroul Hamas din diaspora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *