Proteste ale profesorilor și poștașilor, în Capitală

Sindicatele din învățământ au organizat astăzi un protest în Piaţa Victoriei din capitală, cu scopul de a atrage atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic şi nedidactic din învățământul preuniversitar și superior.

Și Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România au pichetat Palatul Victoria. Principalele nemulţumiri ale angajațiilor sunt starea de sărăcie avansată și refuzul directorului general al companiei de a negocia majorări salariale. La manifestările de astăzi au ajuns și reprezentanții USLIP Iași.

„Suntem la București. USLIP Iași alături de celelalte sindicate județene din toată România, protestează în fața Guvernului. Motivul este salarizarea personalului nedidactic și salarizarea personalului didactic și auxiliar. Așteptăm din partea guvernului României să aplice în totalitate legea 163. Executivul trebuie să înțeleagă că învățământul, dacă este tratat la capitolul diverse, așa va fi și viitorul României, tot la capitolul diverse”, a declarat Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!