Proteste ale Cartelului Alfa dupa ce premierul Florin Citu a anuntat cresterea salariului minim cu 40 lei

cartel alfa

De astazi, membrii Cartelului Alfa au inceput actiuni de protest dupa anuntul premierului Florin Citu de crestere a salariului minim cu 3,1 %.

„Am avut o discutie cu patronatele si sindicatele despre salariul minim. Pe de o parte, stiti foarte bine ca economia Romaniei trece printr-o criza economica alaturi de toate economiile lumii. Pe de o parte, antreprenorii, care au dus greul anul trecut, au sustinut economia in aceasta perioada de criza, au venit cu propunerea de a mentine constant, deci de a nu creste salariul minim pe economie. Pe de alta parte, sindicatele, bineinteles, au venit cu o propunere de crestere a salariului minim cu peste 7%”, a afirmat Citu, dupa sedinta de Guvern.

Pe de alta parte, Cartelul Alfa considera ca 40 de lei în plus la salariul minim, cât a anunțat Guvernul, nu acoperă nici măcar cheltuielile suplimentare pentru măști și alte elemente de protecție individuală.

„În prezent, în România, productivitatea este la jumătate din media uniunii Europene, pe când salariile sunt doar la un sfert. Guvernul refuză să ia act de aceste evoluții și să le transpună legislativ prin ajustarea corespunzătoare a salariului minim. Menținerea acestui nivel al salariului minim, fără măsuri de înghețare a prețurilor, este un furt din munca lucrătorilor, în beneficiul acționarilor și capitalului. Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” nu acceptă acest furt din munca lucrătorilor și decide declanșarea unei serii de acțiuni de protest, având ca scop creșterea veniturilor lucrătorilor”, au anuntat cei de la Cartel ALFA.