Protest violent în Franța. Protestatarii s-au bătut cu poliția

AUSTRIA-HEALTH-VIRUS-DEMONSTRATION

Police clashes with protesters during a demonstration against anti-Covid restrictions and compulsory vaccination in Vienna, on December 11, 2021. - - Austria OUT (Photo by FLORIAN WIESER / APA / AFP) / Austria OUT (Photo by FLORIAN WIESER/APA/AFP via Getty Images)

Naționaliștii de extremă-dreapta au protestat aseară în Paris și Lyon după realegerea lui Macron. Aceștia sunt supăraţi pe rezultatele alegerilor. Manifestanţii au ieşit în stradă la Paris şi Lyon în semn de protest faţă de victoria electorală a preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a învins-o pe Marine Le Pen. Protestatarii au incendiat o maşină de poliţie în Lyon, în timp ce poliţiştii au lansat gaze lacrimogene şi au atacat zeci de protestatari adunaţi în Piaţa Place de la République din Paris.

Emmanuel Macron a pledat pentru unitate, în contextul obţinerii unui nou mandat de preşedinte al Franţei, admiţând că mulţi alegători nu au preferat niciun candidat şi subliniind că rezultatul îi creează obligaţii pentru următorii ani. Conform BBC, Macron a câștigat cu 58,55% din voturi. El este primul președinte în exercițiu din ultimii 20 de ani care este reales.