Protest spontan la Radio Iasi

Peste 40 de persoane din totalul de 63 de angajați au ieșit în fața instituției, nemulțumite de nivelul scăzut al salariilor și de pierderea unor drepturi financiare. Protestatarii au mai reclamat discrepanțele salariale existente între personalul de excuție și cel de conducere.

Jurnaliștii Radio Iași solicită și discutarea și aprobarea cu celeritate a legii de funcționare a Societății Române de Radiodifuziune care clarifică statutul instituției.

O scrisoare deschisă, semnată de majoritatea angajaților Radio Iași, în care sunt menționate nemulțumirile acestora, a fost trimisă premierului, ministrului Culturii și parlamentarilor din comisiile de cultură din legislativ.

In aceasta, semnatarii au mai multe revendicari:

-Creșterea salariilor personalului de execuție cu cel puțin 50%, inclusiv printr-o economie generată de micșorarea salariilor personalului de conducere, în așa fel încât cei care aparțin de categoria din urmă să nu mai depășească salariul președintelui României.

-O formă care să securizeze bonurile de masă pentru angajații SRR-Radio Iași, prin creșterea indicilor specifici fiecărei funcții din organigrama personalului de execuție, inclusiv precizarea expresă a acestor indici în contractele individuale de muncă.

-Finanțarea corespunzătoare a activității jurnalistice.

-Definirea cu responsabilitate a treptelor profesionale din cadrul Contractului Colectiv de Muncă.

-Armonizarea și actualizarea legii 41/1994, identificarea unor corespondențe cu Legea Salarizării Unitare 153/2017, astfel încât personalul nostru să fie integrat într-un mediu predictibil și lipsit de interpretări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *