Protest spontan la Finanțe, disponibilizări în masă

anaf

In aceasta dupa-amiaza la Directia Regionala de Finante Iasi a avut loc un protest spontan al angajatilor. Oamenii isi simt posturile amenintate si sustin ca ministrul de finante, Eugen Teodorovici, prin declaratiile din ultima vreme, cu privire la restructurarea de la Fisc, nu face altceva decat sa creeze o stare de incertitudine si frustrare. De altfel, declaratiile ministrului, anunta disponibilizari in mase in sistem.

Zeci de angajaţi de la Fiscul ieşean au intrat în grevă în această după-amiază.Ei spun că s-au săturat de frecventele schimbări ale structurilor din cadrul ANAF.

Cine ramane si cine pleaca? Ar fi urmatoarea intrebare dar se pare ca ministrul de finante nu este interesat de aceste chestiuni „lumesti”, este ocupat cu declaratiile zilnice.

Angajaţii mai sunt nemulţumiţi de faptul că se vor schimba categoriile de contribuabili şi pentru că a fost desfiinţată Administraţia Contribuabililor Mijlocii, unde situaţia a 43 de angajaţi a rămas incertă dar si de faptul că se va reveni la sistemul de Direcţii Generale ale Finanţelor aşa cum era în urmă cu 5 ani, când s-a trecut la regionalizare.