Protest spontan la CET. Angajatii cer salarii marite

cet

În aceasta dimineata a avut loc un protest spontan la CET Iași. Angajații au cerut salarii mai mari și condiții mai bune de muncă. Dupa mai multe discutii intre Mihai Chirica, conducerea Termo Service si angajatii s-au conturat doua solutii care vor fi propuse consilierilor locali.

Prima variantă este încadrarea salariaților de la CET într-o grupă profesională superioară de muncă (cu toate avantajele financiare care decurg de aici). A doua soluție este o creștere salarială lunară de 6,5%, care va fi aplicată încă din luna aprilie, de care să beneficieze atât angajații CET cât și alte categorii de salariați din cadrul companiilor subordonate municipalității, potrivit prevederilor legale.

„Sunt total de acord cu creșterile salariale pentru angajații din sectorul energetic și nu numai atâta vreme cât legile și resursele financiare ne permit acest lucru. Nu pot promite decât ceea ce îmi stă în puteri, dar avem soluții corecte atât pentru majorări salariale, cât și pentru condiții de muncă mai bune. Sper ca în acest fel și angajații din toate instituțiile subordonate municipalității să își îndeplinească, cu maximă responsabilitate, atât cerințele profesionale, cât și datoria pe care o au față de comunitatea ieșeană”, a declarat primarul Mihai Chirica.