Protest spontan la ANAF Iasi

Sharing is caring!

Angajatii de la ANAF au protestat in aceasta dupa-amiaza. Acestia se tem ca isi vor pierde locurile de munca in urma unei initiative legislative ce vizeaza desfiintarea structurilor regionale.

La 5 ani distanta dupa ce s-au infiintat structurile regionale, in Parlament se discuta acum de desfiintarea acestora. Oamenii sunt nemultumiti din cauza instabilitatii si protesteaza impotriva oricarei masuri ce ar putea duce la reducerea grilei de personal.

Dumitru Ceapoi – lider sindicat DGRFP Iasi: “Suntem adunati aici pentru nemultumirea colegilor, din cauza unei initiative legislative care se afla la Camera Deputatilor. In Comisia de Buget Finante se discuta aceasta initiativa legislativa care are efect direct desfiintarea Directiilor Regionale. Nemultumirea noastra este legata de instabilitatea institutionala in care ne aflam. Este o initiativa parlamentara, care din punctul meu de vedere duce la o instabilitate in cadrul institutiei nostre, in speta ANAF-ul”.

Contribuabili nu au fost afectati de acest protest iar activitatea s-a desfasurat normal. Angajatii au vrut sa arate ca aceasta masura va fi defectuoasa pentru institutie iar incasarile vor scadea.

Cezar Daniel – membru sindicat DGRFP Iasi: “Astazi, pe ordinea de zi a Comisiei de buget in cadrul Camerei Deputatilor se afla un proiect de lege privind desfiintarea regiunilor. Acum 5 ani s-a pornit aceasta infiintarea a regiunilor tocmai pentru a moderniza si a eficientiza aceasta structura de colectarea a creantelor bugetare ori, dupa 5 ani, desi avem rezultate bune si chiar politicienii sunt cei care spun ca rezultatele sunt nesperat de bune pentru ceea ce se asteptau, cu toate acestea se doreste a fi desfiintate regiunile”.

shares