Protest spontan, asfaltare temporară până în primăvară la Bârnova

lucrari-asfaltare-drum-national3

Astazi dimineata, in fata Primariei Iasi, a avut loc un protest spontan față de prelungirea șantierului de pe șoseaua Bârnova, pe porțiunea de aproximativ 2,5 km situată în limitele municipiului Iași.  Cetățenii au organizat un protest împotriva ritmului lent al lucrărilor pe care DelGaz Grid SA le execută pe această arteră, în lipsa finalizării acestora municipalitatea aflându-se în imposibilitatea de a începe modernizarea șoselei.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași, în frunte cu viceprimarul Radu Botez, au avut o întâlnire cu grupul de locuitori revoltați din zona șoselei Iași – Bârnova chiar in Sala Mare a Primariei, “Vasile Pogor”. Viceprimarul Radu Botez le da dreptate nemultumitilor si explica cercul vicios in care se afla intreaga situatie de la Barnova.

Municipalitatea a notificat furnizorii de utilități să își finalizeze propriile investiții și lucrări care afectează calea rutieră. In cele din urma, astazi s-a ajuns la o solutie de compromis: o asfaltare temporara pana in primavara.

Modernizarea șoselei nu poate începe decât după ce toate intervențiile la rețelele de utilități sunt încheiate, cu atât mai mult cu cât proiectul tehnic prevede realizarea unui drum betonat, pe care următoarele intervenții nu vor mai fi permise.