Protest pe soseaua Iasi – Barnova!

Sharing is caring!

Oamenii care locuiesc in zona ies in strada, nemultumiti de modul in care se lucreaza la partea carosabila si cum gestioneaza autoritatile locale traficul din zona. In plus, praful creeaza mari probleme, spun cetatenii. Nu isi pot aerisi locuintele, ferestrele sunt mereu pline de praf, iar autoturismele parcate in fata portilor sunt ingropate in nori de moloz. Maine dimineata, incepind cu ora 8:30, cetatenii vor iesi in strada si vor cere urgentarea lucrarilor.

La protest au fost chemate si autoritatile locale, dar ramane de vazut daca vreun edil isi va face aparitia in zona, pentru a da explicatii celor nemultumiti. Lucratile la soseaua Iasi -Barnova au inceput in aceasta vara si vor fi gata abia anul viitor.

Valoarea investitiei se ridica la peste 6 milioane de lei si ar trebui modernizati 2,5 kilometri de drum. Tronsonul reabilitat va avea 2 benzi de circulatie, pentru decongestionarea traficului rutier, promit autoritatile. Intre timp, au
aparut si fisuri in asfaltul recent turnat.

Mihai Chirica, primar Iasi: “Am blocat orice plata catre constructor pina nu finalizeaza partea carosabila. Imi pare rau ca trebuie sa spun lucru acesta, dar si rabdarea mea a ajuns la o anumita limita. Ce se strica se repara din banii constructorului…Nu pot sa neg ca ma deranjeaza starea de spirit de acolo, in conditiile in care nu lucreaza nimeni gratis, nu are nimeni nici un acord de favoritisme in relatia contractuala”.

shares