Protest la Scoala “Otilia Cazimir”

Protest al parintilor, in fata unei scoli din Iasi. Nemultumiti de modul in care se face curatenia si dezinfectia in unitatea de invatamant, dupa ce mai multi elevi s-au imbolnavit de gripa, oamenii au iesit in strada. Parintii au cerut suspendarea intregii activitati. Conducerea scolii “Otilia Cazimir” a decis, insa, ca orele sa fie intrerupte in doar doua sali de clasa.

Mai multi parinti s-au adunat sambata dimineata, in fata scolii “Otilia Cazimir”, in semn de protest. Suparati ca orele de curs nu au fost suspendate in intreaga unitate de invatamant, oamenii au iesit in strada. Parintii sustin ca au cerut directoarei scolii sa nu se mai faca ore in institutie, pentru ca numarul cazurilor de gripa sa nu creasca. Dar au fost ignorati.

70 de elevi nu au facut ore nici astazi. Decizia de a suspenda cursurile a fost luata de conducerea scolii si a fost comunicata Directiei de Sanatate Publica si Inspectoratului Scolar Judetean.

Marius Voicescu, purtator de cuvant al DSP Iasi: „La Scoala “Otilia Cazimir” sunt suspendate cursurile de invatamant la doua clase, ca urmare a faptului ca s-au inregistrat mai multe cazuri de infectii respiratorii acute”.

Sindicalistii din invatamant se tem ca nu cumva infectia cu gripa sa se extinda si la celelalte clase.

Laviniu Lacusta, presedinte USLIP Iasi: „In ceea ce priveste scoala “Otilia Cazimir”, noi credem ca DSP ar trebui sa aiba un punct de vedere mult mai marcant. Este evident ca nu poti inchide doar doua Sali de clasa intr-un context epidemiologic, dezinfectia trebuie facute la nivelul intregii unitati scolare. Asta ar insemna ca acetsi virusi stau intr-un anumit punct fix, ceea ce este eronat”.

Directoarea scolii „Otilia Cazimir” nu a putut fi contactata telefonic pentru a comenta situatia si a oferi un punct de vedere parintilor revoltati de modul in care se face curatenia in unitatea de invatamant.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!