Protest la Primaria Iasi. Un barbat ameninta ca se arunca de la inaltime daca nu vine Mihai Chirica sa stea de vorba cu el

Cateva protesteaza in fata Primariei Iasi din cauza unor nereguli la un camin apartinand Primariei, din zona Decebal. Un barbat a dus protestul la extrem si s-a urcat la inaltime amenintand ca se arunca daca nu-si face apartia primarul Mihai Chirica.

Perimetrul a fost imprejmuit iar la fata locului si-au facut aparitia jandarmii. Din primele informatii, barbatul este nemultumit ca va fi evacuat. Acesta tine in mana un tricolor.

UPDATE:

Un barbat s-a urcat la inaltime si a amenintat ca se va arunca daca nu vine Mihai Chirica sa discute cu el. Barbatul s-a plans de faptul ca urmeaza sa fie evacuat impreuna cu familia sa dintr-un camin social care apartine municipalitatii. Cateva persoane au venit in sprijinul acestuia pentru a protesta impotriva autoritatilor locale.

10 persoane au protestat astazi in fata Primariei Iasi din cauza unor nereguli la un camin social din zona Decebal. Un barbat a dus protestul la extrem si s-a urcat la inaltime amenintand ca se va arunca daca nu vine primarul Mihai Chirica. Perimetrul a fost imprejmuit iar la fata locului si-au facut aparitia jandarmii.

Azi protestam in primul rand pentru domnul acela care este intr-un camin din Cantemir si vor sa-l dea afara pe timp de iarna. Pai dai tu om cu copii care are stent la inima… Cum poti sa-l dai afara? Dar bine ca pentru ucrainieni s-au facut tot felul de posibilitati sa stea de pomana la noi in Romania. Sa li se dea camine, sa li se dea totul gratuit.” a spus o ieseanca

Sotia barbatului spune ca situatia lor nu este una favorbaila si ca sunt nevoiti sa paraseasca camera de camin in aceasta luna din cauza autoritatilor locale.

„Am investit foarte multi bani in apartamentul in care stam, in Decebal la camin. L-am preluat cu datorii cu 280 de milioane pe care acum, in curs de judecata ca sa poata sa ne dea contarctul. Nu ni-l da pe motive ca avem amenzi, ba ca la asociatie…deci sunt fel si fel de motive pentru care nu vor sa ne mai prelungeasca contractul.” a spus sotia barbatului aflat intr-o situatie dificila

Mai multe persoane au venit sa-l sustina pe barbat. Acestea au spus ca starea de sanatate a barbatului nu este una favorabila si ca nu poate ramane pe timpul iernii fara adapost.

„Motivul pentru care suntem astazi aici este urmatorul: la caminul Decebal sunt foarte multe persoane care au incheiate contracte de inchiriere si care sunt anulate in mod abuziv. Despre domnul care este urcat sus, are o situatie precara din punct de vedere social si familial si medical. Este dat in judecata, in prima faza am inteles ca a castigat procesul cu fondul locativ si le-a respins actiunea fondului locativ de a fi evacuat si ei au facut o rejudecare. Au depus dosarul pe rol pentru a fi evacuati pe timp de iarna. Mai ales ca suntem intr-o luna in care asa cum stim, legea spune ca din noiembrie evacuarile nu-si au rostul si sunt suspendate prin lege iar ei nu respecta nici macar aceasta lege.” a spus un iesean

Oamenii prezenti la protest s-au plans si de faptul ca le sunt incalcate drepturile contactuale  si ca lunar le sunt incarcate facturile la intretinere, astfel incat sa fie executati siliti. Pe langa aceste motive, oamenii au spus ca mizeria din camine este una de nedescris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *