Protest la Iasi împotriva vaccinării obligatorii și pașaportului digital de vaccinare

Vaccin Covid

Un grup de părinți din Iași organizează duminică, începând cu ora 16:00, lângă Prefectura din Iași, un protestul civic și apolitic prin care vor cere public eliminarea prevederilor abuzive și neconstituționale din proiectul de lege PLx 399/2017 cunoscută și că legea Vaccinării Obligatorii.

Iesenii sustin ca prevederile legii “vor institui OBLIGATIVITATEA vaccinării , atât pentru COPII cât și pentru ADULȚI , cu ORICE și ORICÂTE vaccinuri decide statul să achiziționeze. Proiectul se vrea adoptat în Parlament în aceste zile”.

De asemenea se va milita și împotriva introducerii pașaportului digital de vaccinare pentru că o dată introdus va însemna introducerea de facto a obligativității vaccinării.

Pașaportului digital de vaccinare se dorește a fi introdus sub pretextul relansării economice a turismului la nivel de UE însă va fi ‘oportunitatea’ care va deschide sfera posibilităților aplicării discriminărilor pe scară largă cum ar fi accesul la evenimente culturale, în restaurante, în magazine, săli de fitness și oriunde va consideră Guvernul. Așadar deviza noastră la Iași este ‘Fără obligativitatea vaccinării ! Fără pașaport vaccinare”, se expune în motivația protestului.

Organizatorii ii așteaptă la protest pe iesenii care “nu vor o dictatură medicală. Statul nu trebuie sa devina proprietarul trupului tău!”