Protest în Piața Unirii din Iași, la doi ani de la evenimentele din 10 august

Sharing is caring!

Aproximativ 20 de persoane au venit, luni seara, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a protesta faţă de modul în care s-au derulat anchetele evenimentelor din seara de 10 august 2018 din Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Protestul din Piaţa Unirii din Iaşi a fost unul paşnic. Protestarii au adus panseluţe şi au scris pe un panou mesaje cu nemulţumirile acumulate în cei doi ani cât au trecut de la evenimentele din 10 august 2018.

“În această seară am încercat să facem un protest adaptat condiţiilor de pandemie. Florile au rolul de a aminti despre ceea ce a spus procurorul Doru Stoica în ordonanţa de clasare a dosarului “10 August”, că intervenţia brutală a jandarmilor asupra protestarilor a fost justificată, că ei au ieşit să bată protestatarii şi nu să privească în lanurile de panseluţe. Chiar dacă au trecut doi ani ne-am dorit să le transmitem că nu uităm, că vom fi în fiecare an aici să le amintim autorităţilor şi celor care ar trebui să le ancheteze.”, a declarat Daniela Mitrofan, reprezentant Reset Iaşi. 

shares