Protest împotriva începerii cursurilor „față în față” la UAIC Iași

protest studenti2

foto: Ziarul de Iasi

10 studenți s-au adunat astăzi, începând cu ora 12.00, în fața Corpului A al Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași pentru a protesta împotriva deciziei Ministerului Educației de a reîncepe cursurile și seminarele în format fizic.

Tinerii sunt nemulțumiți pentru că decizia a fost luată prea rapid și nu u avut timp să-și găsească cazare. Manifestarea a fost aprobată de către Primăria Iaşi, demersurile fiind realizate de către Theodor Gavril, student în anul al II-lea la Facultatea de Litere, tânărul care şi-a pus marţi cortul în parcul de lângă UAIC în semn de protest pentru decizia de a fi reluate cursurile faţă în faţă.

Studenţii cer şi revenirea la organizarea de dinainte de pandemie în camerele de cămin, capacitatea de cazare fiind redusă în perioada pandemiei, cer acordarea de subvenţii de cazare, prelungirea tranziţiei de la orele online la cele fizice până după Paştele Ortodox, dar şi amnistii generale pentru plata taxelor de restanţe de refacere a activităţii didactice pentru studenţii care nu au cazare în centrul universitar. De asemenea, se solicită ca activităţile didactice ale celor de la masterat să poată fi continuate online sau în sistem hibrid şi să li se acorde acest drept şi studenţilor care sunt angajaţi, relatează Ziarul de Iași.