Protest CTP Iași. Șoferii nu vor sa iasă pe traseu

protest

În această dimineață, mai mulți șoferi ai Companiei de Transport Public Iași au organizat un protest, solicitând majorări salariale.


Cererile protestatarilor vizează majorarea salariului la 4.000 de lei, față de 2.975 lei cât primesc acum salariații cu vechime și 2.600 de lei debutanții, cât și plata orelor pentru staționarea în garaj, din cauza defecțiunilor tehnice.
Șoferii CTP nu vor să discute decât cu primarul Iașului, care este așteptat la fața locului.

„Orele cand intram cu autobuzul in garaj nu ni se dau. Nici macar o ora, pur si simplu suntem trimisi acasa pentru ca nu avem alte masini disponibile si nu suntem platiti”, spune unul dintre protestatari.

Primarul Mihai Chirica a declarat că această abordare este „imposibilă”, în contextul valului de scumpiri și a presiunii municipalității de a asigura căldură în această iarnă.

Mihai Chirica- primar Municipiul Iasi: „Ei spun ca nu vor pleca. Sa le fie de bine, noi incepem angajarile pentru soferi si vom gasi persoane care doresc sa lucreze in pragul iernii. Facturile la energie vor fi cum vor fi si au nevoie sa isi sustina familiile. Sunt convins ca ne vom descurca”.

Conducerea CTP a luat de asemenea act de această grevă spontană, spunând că a fost suplimentat numărul tramvaielor pentru a sprijini lipsa autobuzelor la stradă.

„Conducerea CTP Iași a luat act de greva spontană organizată în mod nelegal de un grup de șoferi, angajați ai instituției, în dimineața zilei de 2 noiembrie 2021, protest neasumat de nicio organizație sindicală. Directorii companiei se află în mijlocul protestatarilor, pentru negocieri, încă din momentul în care au fost anunțați că autobuzele nu ies la stradă din cauza întreruperii activității conducătorilor auto. Numărul tramvaielor a fost suplimentat în această dimineață, pentru a suplini lipsa autobuzelor la stradă. Le cerem scuze călătorilor pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neprevăzut”, transmit reprezentanții CTP.

Din garajele Secției 1 CTP, au plecat în această dimineață numai autobuzele destinate curselor speciale spre Lețcani. Ieșenii au așteptat zeci de minute în stații autobuzele.