Propunere in Rusia pentru confiscarea bunurilor oamenilor de afaceri provenind din tari neprietenoase

1-ase-persoane-acuzate-ca-au-vandut-pe-piata-bani-contrafacuti-printre-victime-sunt-cadre-didactice-si-angajati-mai

Presedintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin propune ca bunurile oamenilor de afaceri din țările neprietenoase să fie confiscate.

„Este corect, în ceea ce privește o afacere situată în Federația Rusă, ai cărei proprietari sunt din țări neprietenoase în care se iau astfel de decizii, să răspundă cu măsuri în oglindă: confiscați aceste bunuri. Și folosiți veniturile din vânzare pentru a ne dezvolta țara”, a scris astazi Volodin pe canalul său Telegram.

El a amintit că anterior Camera Reprezentanților SUA a adoptat o lege care permite transferul activelor înghețate ale companiilor și cetățenilor ruși în Ucraina.

„Această decizie nu va afecta economia țării noastre. Iahturile, vilele și alte proprietăți confiscate ale cetățenilor înstăriți nu au lucrat oricum pentru dezvoltarea acesteia”, a spus Volodin.

El a reamintit, de asemenea, că rezervele rusești de aur și de schimb valutar în valoare de aproximativ 300 de miliarde de dolari au fost înghețate.

Banca Centrală a răspuns, interzicând investitorilor străini să retragă fonduri din sistemul financiar rus. Potrivit unor estimări, vorbim de peste 500 de miliarde de dolari, a remarcat Volodin.

„Astăzi, antreprenorii ruși cumpără companii străine care operează în Rusia, cumpără acțiunile partenerilor care doresc să părăsească piața noastră. Aceștia acționează într-un mod civilizat. În conformitate cu dreptul internațional. Nu același lucru se poate spune despre o serie de țări neprietenoase: Lituania, Letonia, Polonia și chiar aceleași Statele Unite ale Americii care sunt pur și simplu angajate în furturi”, a mentionat acesta.