Pronostic rezervat in privinta femeii lovite aseara de tren la Ciurea

accident ciurea

Un accident cumplit s-a produs azi-noapte in localitatea ieseana Ciurea. Un tren a lovit trei persoane, dintre care doua au murit pe loc. Mecanicul garniturii a sunat urgent la 112 și le-a declarat ofiterilor ISU ca a lovit trei persoane care se aflau pe linia ferata. Pana in acest moment nu se cunosc circumstantele in care s-a produs aceasta tragedie dar se vehiculeaza mai multe ipoteze.

Catalin Lupu, primar Iasi: „Am fost informat azi noapte ca la 22:45 a fost primit un apel in dispeceratul 112, prin care mecanicul de locomotiva de la cursa Bucuresti-Iasi a anuntat ca a lovit 3 persoane. La fata locului a ajuns de indata si echipajul de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Ciurea, care au acordat primul ajutor celor de la ISU Iasi si au gasit 3 persoane lovide de tren, din pacate 2 decedate pe loc. A treia aflata in stare foarte grava a fost preluata de un echipaj SMURD si transportata la UPU Iasi”.

Medicii sunt extrem de rezervati in privinta sanselor de supravietuire a femeii accidentate de acceleratul Bucuresti – Iasi.

Dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Iasi: „Femeia cu varsta aproximativ de 32 de ani are  politrauma cu componente multiple de fracturi la nivelul membrelor, cu traumatism toraco-abdominal, cu traumatism cranio-cerebral, cu plagi importante la nivelul tuturor regiunilor. Pacienta a fost intubata, sedata, adusa in urgenta, evaluata, a fost internata in sectia de terapie intensiva, operata pentru o parte din leziuni, si monitorizata si tratata pentru celelalte. Cu un prognostic rezervat, fiind intr-o stare grava de la momentul preluarii de acolo de pe sina de tren”.

Mecanicul de tren care a anuntat accidentul a fost testat cu etilotestul.

Diana Iacob, agent sef: „Mecanicul de tren a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii de vatamare corporala din culpa si ucidere din culpa, cercetarile continuand in vederea stabilirii cu exactitate a intregii situatii de fapt”.

Localnicii sustin ca au mai fost astfel de accidente in zona.

„Ei au cautat calea cea mai scurta pe calea ferata ca sa ajunga si ei mai repede ca aveau trei copii acasa. N-au vazut acceleratul care venea de la Bucuresti pentru ca este padure si din fata si din spate. Au mai fost situatii de acest gen, la bariera din deal, la liziera a mai fost un caz care a taiat trenul. Pe baiat il cunosc a lucrat cu mine, pe nevasta-sa o cunosc foarte bine. Nepoata a venit la matusa ei si uite ce s-a intamplat. Era o familie mai necajita si incercam sa-i ajutam si noi cu ce putem”, ne-a spus un localnic.

Oamenii din zona sustin ca victimele, care traversau des calea ferata erau obisnuite cu vechiul „mers al trenurilor” si nu se asteptau ca pe linia unde ei au fost surprinsi sa vina acceleratul.