Proiectul Spitalului Regional Iasi va fi gestionat de o agentie noua guvernamentala

spitalul regional iasi

Executivul a aprobat astazi infiintarea Agentiei Nationale de Dezvoltare a Infrastructurii in Sanatate, organ de specialitate al administrației publice centrale în domeniul sănătății, prin reorganizarea Ministerului Sănătății.

Noua agentie va gestiona implementarea celor trei proiecte mari, spitalele regionale Iasi, Cluj si Craiova. În activitatea sa, ANDIS urmărește crearea și, după caz, dezvoltarea unei infrastructuri de sănătate apte sa asigure accesul unui numar cat mai mare de persoane la asistenta medicală de specialitate în cele mai bune conditii de calitate.

De asemenea, trebuie sa asigure un management performant al proiectelor de investiții de importanta considerabila in infrastructura de sanatate si sa dezvolte permanent capacitatea administrativa necesara pentru finalizarea acestor investitii.

„Astăzi, prin ordonanța de urgență, operaționalizăm agenția specializată să gestioneze investițiile în domeniul sănătății. Este o ordonanță de urgență prin care realizăm, practic, punerea în funcțiune a tuturor mecanismelor prin care putem să beneficiem de fondurile asigurate prin PNRR – și aici vorbim de 2,5 miliarde de euro fără TVA pentru investiții și reforme în sistemul medical. Totodată, cred că este necesar să subliniem că, prin această ordonanță, putem să asigurăm mai multă coerență și derulării proiectului celor trei spitale regionale de la Cluj Iași și Craiova”, a declarat Nicolae Ciuca.