Proiectul Spitalului Regional de Urgenta Iasi a pierdut ani buni din cauza politicului

Proiectul Spitalului Regional de Urgenta a pierdut ani buni, din cauza crizei si apoi prin neimplicarea factorului politic local in vederea implementarii acestei investitii cruciale pentru regiune. Acum, proiectul se misca greu si prinde contur in aceasta toamna cand se vor face primele excavari in zona Moara de Vant.

Anul viitor vor fi scoase la licitatie lucrarile efective la noua constructie care va deservi intreaga regiune.  In paralel, succesul proiectului depinde si de realizarea cailor de acces la locatie, principala fiind breteaua care se va desprinde din autostrada A8 spre DN 24.

Iesenii puteau sa beneficieze de conditii moderne in sistemul medical daca proiectul Spitalului Regional de Urgenta era implementat inca din anul 2009.

Prima sansa concreta a acestui spital a fost in 2009. Au fost intrunite toate conditiile tehnice dar din pacate a venit criza si am fost cativa parlamentari care ne-am implicat, chiar si cativa ieseni care erau in Ministerul Sanatatii, Vasile Cepoi, Radu Tibichi a venit si Vasile Astarastoae de la Colegiul Medicilor . A fost anul in care Spitalul Regional a fost cel mai aproape de demararea lucrarilor daca nu venea criza. Din 2012 criza a trecut si nu am mai avut ieseni care sa se bata pentru proiectul asta„, a spus Petru Movila, City Manager Municipiul Iasi.

Au urmat ani in care implicarea politica a fost inexistenta iar proiectul a zacut prin diverse sertare ministeriale.

Din pacate am vazut ca proiectele Iasului nu intereseaza pe nimeni, ma refer la parlamentari si liderii partidelor si aceasta este cea mai mare durere si problema a Iasului. O data ca nu exista dialog intre ei si a doua nu se duce nimeni sa sustina problema Iasului„, a adaugat Petru Movila.

Acum iesenii vor fi nevoiti sa mai astepte cel putin 4 ani pana cand proiectul va fi finalizat. Insa, succesul proiectului depinde si de alti factori care trebuie sa fie indepliniti in urmatorii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *