Proiectul Silk District reprezintă o oportunitate de dezvoltare sustenabilă pentru Iași

Silk_District

Proiectat după modele de regenerare urbanăaplicate cu succes în mari orașe europene, Silk District va răspundenevoii imediatea Iașului de infrastructură de birouri șide spații rezidențiale de calitate.

Dezvoltarea rapidă a marilor afaceri impune Iașului implementarea de proiecte sustenabile care să răspundăcereriide spații noi de birouri și de locuit.

Silk District, proiectul care va transforma o zonă abandonată într-un cartier modern situat în apropiere de centrul orașului, reprezintă un exemplu de proiectde regenerare urbană unic în România. Modelul a fost aplicatcu succes în marile orașe ale lumii, pentru a răspunde nevoii de dezvoltaresustenabilă.

La Iași, ca și în alte mari orașe ale României, multe dintre noile cartiere rezidențiale se află la periferia orașelor. Acest model de dezvoltare urbană a contribuit la extindere accelerată, crearea aglomerațiilor urbaneși la creșterea presiunii pe infrastructura existentă. „Până acum s-a preferat acest model de dezvoltare urbană, în ciuda faptului că există platforme precum TEBA care pot rezolva într-o manieră durabilă multe dintre problemele existente în oraș. Oferta actuală de birouri din Iași se află în zone care au opțiuni rezidențiale limitate. Prin urmare, zonele funcționale s-au dezvoltat în afara orașului, izolateși fără infrastructura necesară, fără acces rapid, fără soluții de parcare și fără funcții de asistență. Intensificarea centrelor urbane va continua în întreaga lume, iar Iașul, ca mare oraș european, va continua să se extindăși să atragă mult mai mulți oameni. În acest context, Silk District reprezintă un concept de dezvoltare sustenabilă, unic în România. Modelul acesta de dezvoltare reprezintă motivul pentru care orașe precum Londra, Paris, New York au continuat să atragă oameni.

Este o oportunitate unică: dezvoltarea orașului poate continua sustenabil dacă se vor implementa la momentul potrivit astfel de proiecte dinamice”, a declarat Maggie Kitshoff, Director Executiv Rezidential&Office Prime Kapital.

Din această perspectivă, Silk District se profilează ca un cartier modern, adaptat nevoilor comunității și în pas cu tendințeinternaționale. Acest cartier va îmbunătățistilul de viață al locuitorilor Iașului, spun dezvoltatorii. „Cei care lucreazăși trăiesc în Silk District vor avea avantajul de a face parte dintr-o comunitate care își va consolida o cultură proprie, adaptată vieții moderne. În plus, faptul că vor fi aproape de birou, de casă și de facilitățilenecesareînseamnă mai mult timp liber.

Locuitorii Silk Districtși comunitatea înconjurătoare vor avea acces la servicii medicale și sală de sport, la restaurante bune, piețe de weekend și mici festivaluri, parcuri și zone de agrement.Pe măsură ce proiectul Silk Districtva fi construit, vor apărea noi oportunități, iar întreaga zonă se va transforma în consecință.

Unul dintre cele mai importante beneficii este oferirea de oportunități tinerilor din Iași chiar la ei acasă .Componenta de birouri a proiectului va oferi o posibilitate de extindere și consolidare a echipelor pentru afacerile prezente pe piața localăși oportunitatea de intrare pe piață celor care își doresc să investească în Iași. Astfel, tinerii își vor putea construi cariere de succes, pe plan local, rămânând alături de familie”, a încheiat Maggie Kitshoff.

Pe cele 10 hectare ale fostei platforme Tomiris, Prime Kapital își propune să construiască la Iași un ansamblu de tipmixed-userezidențial, birouri, spații comerciale, un hoel de 4 stele și spații de agrement Primul proiect major de regenerare urbană din România, cu birouri de categoria A cu o suprafață de aproximativ 100.000 mp și 2.500 de apartamente moderne, cu spații de retail și servicii, Silk District urmează să fie un cartier lipsit de aglomerație și de autoturisme, 49% din suprafața acestuia fiind destinată spațiilor verzi, celor de recreere și zonelor pietonale.