Proiectul de reabilitare a Pasajului Socola a fost aprobat

pasaj socola

Unul din cele mai mari pasaje rutiere din municipiul Iasi va intra in reabilitare.

Valoarea investitiei se ridica la circa 7,7 milioane de euro. Pasajul ar urma sa cuprinda doua benzi cu o latime de 3,50 metri pe axul Socola – Centru, dar si alte 3 benzi pe axul Centru – Socola. Proiectul a fost a trecut astazi cu unanimitate de voturi din partea consilierilor locali.

Documentatia tehnica si indicatorii tehnico-economici pentru infrastructura de la Pasajul Socloala a fost supusa la vot prin intermediul unui proiect de hotare care a fost prezentat consilierilor in cadrul Sedintei de Consliul Local.  

Mihai Chirica- primar Municipiul Iasi: „Nu vorbim despre extinderea lui ci despre reabilitare. Daca il bagam in extindere, mai bine il inchidem. Acest pasaj, oricta l-am extinde, nu va rezolva problema traficului de pe Bucium. Nu vom reusi niciodata pentru ca acum intelege toata lumea, iar ideea este de  a imparti fluxurile de circulatie si per alte cai astfel incat sa evitam ca lumea sa ajunga pe pasaj. Prin celelalte doua proiecte pe care le-am propus. Intr-o viziune completa care vizeaza mobilitatea in general”.

Pasajul are o lungime totala de aproape 464 metri, fiind alcatuit din doua rampe de acces. Latimea partii carosabile este de 14,40 metri si este prevazut cu trotuare pietonale. Proiectul de reabilitare a soselei ar duce la o durata de viata a pasajului de 100 de ani. Conform documentatiei, traficul rutier va fi deviat.