Proiectul centurii ușoare a municipiului Iași, mai aproape de realizare

centura

Centura ușoara a municipiului Iasi trebuie sa fie finalizata pana la sfarsitul anului viitor. Pentru a urgenta studiul de fezabilitate, firma proiectanta a solicitat Consiliului Judetean Iasi sa preia trei portiuni de drumuri care se afla in administrarea comunelor Barnova, Letcani si Horlesti.

Centura usoara a municipiului Iasi a fost estimata la o valoare de 45 de milioane de euro. Investiția vizează modernizarea a peste 73 de kilometri de drum de pe teritoriile a opt comune din jurul municipiului reședință de județ: Popricani, Lețcani, Horlești, Voinești, Ciurea, Bârnova, Tomești și Holboca.

„Traseul pe care aproape l-am făcut cu proiectanții și cu colegii, primarii din zona metropolitană, traseul centurii ușoare, așa cum o denumim noi tehnic. Miercuri, la Scobinți preluăm o serie de drumuri de la UAT Lețcani, Horlești și Barnova, pentru a alege cea mai bună variantă de traseu.” a spus Costel Alexe, președinte CJ Iași.

Dintre tronsoanele vizate, 56 de kilometri sunt drumuri județene.

Aici avem speranța că vom avea anul viitor și finanțarea asigurată din fonduri europene pe următorul exercițiu financiar. Din discuțiile pe care le-am cu reprezentanții ADR Nord-Est la care au participat și colegii mei, anul viitor vom avea 200 de milioane de euro care vor asigura parte a finanțării insfrastructurii din cele șase județe.” a mai adăugat Costel Alexe, președinte CJ Iași.

La final, proiectul va conduce la realizarea alternativelor viabile de acces în Zona Metropolitană a județului. Acestea sunt de maximă importanță în contextul realizării viitorului Spital Regional de Urgență Iași, planificat în zona Moara de Vânt.