Proiectul autostrazii A8, o nemultumire pentru administratia judeteana

Proiectul autostrazii A8, o nemultumire pentru administratia judeteana. Sectorul din A8, Motca – Letcani – Ungheni se afla intr-un moment dificil. Autoritatile spera ca studiul de fezabilitate sa fie finalizat cat mai repede ca apoi CNAIR să scoata la licitaţie contractul de lucrări pe această secţiune, in vederea valorificarii finanțarii disponibile prin Programul Operațional Transport 2021 – 2027 al Uniunii Europene.

Proiectul autostrazii A8, o nemultumire pentru administratia judeteana

Saptamana aceasta au loc intalniri cu primarii comunelor prin care va trece viitoarea autostrada A8. Proiectul trebuie urgentat pentru ca risca sa fie pierduta finantarea.

Pe un proiect pe care nu il implementam noi, dar este vital pentru dezvoltarea judetului nostru, respectiv autostrada A8 am avut la inceputul acestei saptamani doua intalniri. Etapele care au mai ramas din procesul de actualizare a studiului de fezabilitate sa fie parcurse cat mai repede. Toate aceste procese care nu se conditioneaza unele de altele sa le putem derula in paralel”, a precizat Marius Danga, vicepresedinte CJ Iasi.

CITESTE SI: Camera de Comert si Industrie Iasi atrage atentia ca proiectul sectorului din A8, Motca – Letcani – Ungheni este o bataie de joc

Consilierii judeteni PSD condamna modalitatea in care administratia gestioneaza proiectul de mare infrastructura.

Aceasta intarziere cum cititi si in articolele din ziare e de la dumneavoastra. Incercati acum sa ne povestiti cat de mult ati muncest si cat timp ati pierdut in acest proiect. Dumneavoastra ganditi proiecte mici, oameni mici. Noi riscam sa pierdem finantarea. Tronsonul Targu Neamt -Ungheni din motivele pe care dumneavoastra le stiti mai bine„, a spus Mircea Manolache, consilier judetean PSD.

În actuala propunere a proiectanților pentru A8, tronsonul de 31 km Lețcani-Ungheni are funcția de șosea de centură pentru municipiul Iași. Pe acești kilometri de centură sunt prevăzute 3 noduri de acces, unul la bariera Lețcani, unul la intersecția cu drumul judetean 282 Rediu – Horlești și unul la intersecția cu DN 24, mai aproape de Sculeni decât de Iași.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *